Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο Πούτιν τα λέει… «Που ήταν η ΕΕ όταν τα προβλήματα συσσωρεύονταν στην Ελλάδα;»


putin

Στο ελληνικό θέμα αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Η Ρωσία έχει ειδική σχέση με την Ελλάδα (…) Ο Τσίπρας δεν μας ζήτησε οικονομική βοήθεια. Που ήταν η ΕΕ όταν τα προβλήματα συσσωρεύονταν στην Ελλάδα; Ελπίζω να επιλυθεί σύντομα η κρίση χρέους της χώρας.»

Παρότι πολλά ακούστηκαν για την βοήθεια που ήταν πρόθυμη η Μόσχα να παράσχει στην Ελλάδα και παρά τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου ήταν κατηγορηματικός σχετικά με τα σενάρια αυτά.
«Ο Τσίπρας δεν ζήτησε από την Ρωσία βοήθεια», δήλωσε ο κ. Πούτιν και συμπλήρωσε πως «είναι λάθος να επιρρίπτουμε ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα». Παράλληλα, δήλωσε βέβαιος πως η ελληνική κρίση θα επιλυθεί σύντομα.
Όσο για την Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Προσπαθούμε να επιλύσουμε το ουκρανικό ζήτημα, η λύση του οποίου παρεμποδίζεται από την άρνηση του Κιέβου να διαπραγματευτεί απευθείας με τους αντάρτες της Ανατολικής Ουκρανίας».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.