Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Έχουμε ΑΓΙΟ «ευρωσκεπτικιστή» στον ΟΥΡΑΝΟ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ


vardakas

Σε λίγες μέρες που θα γιορτάσουμε πανηγυρικά την πρώτη επέτειο μνήμης μετά την Αγιοκατάταξη του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη, Κλήρος και Λαός να αναλογιστούμε τα λόγια που ειπώθηκαν από τον Άγιο μας για τις προοπτικές της χώρας μας μέσα στην τότε ΕΟΚ και σήμερα ΕΕ.
Τόσα πράγματα μας εξέθεσε ο ΟΣΙΟΣ της Ρωμιοσύνης που θα πρέπει οι ανώτεροι εκκλησιαστικοί ταγοί μας να τα λάβουν υπ όψη τους διότι ο Λαός τα σχετικά ειπωθέντα τα βιώνει εδώ και καιρό στο πετσί του.

*O Άγιος Παΐσιος είχε πει: «θα αλλάξουν πολλά τότε στην Ευρώπη και δεν θα είναι τα πράγματα όπως είναι τώρα..»
¨..Σχεδόν πάντα οι συζητήσεις κατέληγαν στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, σχετικά με τα εθνικά ζητήματα και την τότε ΕΟΚ και πάντα κάποιοι θα βρίσκονταν να τον ρωτήσουν γι’αυτά τα θέματα. Σε μια από τις επισκέψεις μου συμμετείχα σε μια ομάδα από φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Όταν καθίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες, οι καθηγητές ρωτούσαν τον Γέροντα πως βλέπει το μέλλον της ΕΟΚ.
Μερικοί από τους καθηγητές του έλεγαν ότι τα 12 κράτη μέλη της ΕΟΚ θα γίνονταν μελλοντικά ένα κράτος με μια κυβέρνηση ισχυρή, ένα ενιαίο λογιστικό σύστημα, μια ενιαία οικονομία, ενιαίο στρατό και εξωτερική πολιτική και ότι τα κράτη θα ήταν ως επαρχίες. Περιέγραφαν το μέλλον λαμπρό, με οικονομική ευμάρεια όπως αυτή των ΗΠΑ.
Αφού τους άκουσε ο Π.Παΐσιος απάντησε ότι: δώδεκα χαλιά ακόμα και αν τα ράψεις δεν γίνονται ένα. Πριν από πενήντα χρόνια οι μεγάλοι της ΕΟΚ αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; Θα διαλυθεί η ΕΟΚ μας είπε εξ αιτίας του εγωισμού των μεγάλων.
Και τώρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του…
Γιατί δεν κάνατε ένα Δημοψήφισμα μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας για να ρωτήσετε τον Ελληνικό Λαό αν ¨γουστάρει ¨ την διαφορετικότητα για αυτόν και τα παιδία του;
Γιατί δεν κάνατε το ίδιο για να ρωτήσετε τον μνημονιακό Έλληνα αν επιθυμεί να βλέπει τον δυστυχισμένο μετανάστη σαν Ιθαγενή Έλληνα;
Ήρθε λοιπόν η ώρα που ενεργοποιήθηκαν οι πνευματικοί νόμοι του Ουρανού και τώρα μπλέξαμε άσχημα και ο κοσμάκης αναρωτιέται τι να ψηφίσει την Σκύλλα ή την Χάρυβδη;
Αυτό φαίνεται και από τα δημοσιεύματα…
Σε περίπτωση που επικρατήσει το ΝΑΙ για αυτούς που νοιάζονται για την Ευρώπη.
¨Πέρα από την πολιτική αναταραχή, το «Ναι» θα έχει κα άλλες απρόβλεπτες συνέπειες
Το «ΝΑΙ» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα δεν εγγυάται, ούτε το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ούτε και το τέλος της κρίσης, υποστηρίζει ο αναλυτής της Capital Economics, Jonathan Loynes.
Ειδικότερα, εκτιμά πως είναι λάθος η εν λόγω πεποίθηση, καθώς το ενδεχόμενο «Ναι» του ελληνικού λαού στην πρόταση των πιστωτών θα επιφέρει πέρα από πολιτική αναταραχή και άλλες απρόβλεπτες συνέπειες.
Αναλυτικότερα, ο Loynes θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο οι πιστωτές να θελήσουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα, επειδή δεν δέχτηκε τις προτάσεις τους εξαρχής.
Η τιμωρία θα μπορούσε να πάρει την μορφή της απόσυρσης των όποιων συμβιβασμών είχαν κάνει οι πιστωτές, με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν εκ νέου σε αδιέξοδο.¨
Τι σημαίνει το ΟΧΙ και το ΝΑΙ ; από το άρθρο ΄Συνέλληνες ψηλά το κεφάλι…¨
¨Οι τράπεζες θα αργήσουν να ανοίξουν ξανά. Η επάνοδος μιας ομαλοποίησης θα πάρει τουλάχιστον μήνες και η πλήρης ομαλοποίηση χρόνια. Όσοι εγγυώνται καταθέσεις ή είναι ψεύτες ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Οι τράπεζες χρωστάνε 125 δισ. στον ELA, όση είναι και η λογιστική απεικόνιση των καταθέσεων. Συν «κόκκινα» δάνεια κλπ. Αυτό που έγινε στην Κύπρο νομίζω πως θα θυμίζει παιδική εκδρομή..¨
¨Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής οι εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες λίγο έως καθόλου μπορούν να αλλάξουν.¨
Αν υποθέσουμε πως επικρατήσει το ΟΧΙ. Ο κύριος Τσίπρας ίσως έχει τη ψευδαίσθηση πως αυτός θα παίξει κάποιο ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Κατά την γνώμη μου είναι απίθανο να συμβεί αυτό… Ούτε μια στο εκατομμύριο να κάνουν βήμα πίσω.
Υπάρχουν οι εξής επιλογές είτε να υποχωρήσει, είτε να παραιτηθεί, είτε να σχεδιάσει τη μετάβαση στη δραχμή
Παρόλα αυτά επειδή η ιστορία είναι κυρίως μια σειρά από ατυχήματα, οι πιθανότητες ενός Grexit είναι κοντά στο 50%.
Αν επικρατήσει το ΝΑΙ
Και στην περίπτωση αυτή οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και άδειες. Οι μισθοί δεν θα καταβληθούν κλπ κλπ. Θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις κατά μερικές μέρες νωρίτερα.
Στο σενάριο αυτό οι πιθανότητες Grexit είναι κάτω από το 50%.
Να γιατί ο Άγιος Γέροντας του Έθνους μας ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ πριν χρόνια προέλεγε για αδιέξοδα που πρόκειται να βιώσουμε…
Είτε γίνει το Δημοψήφισμα , είτε δεν γίνει , είτε ΝΑΙ, είτε ΟΧΙ … το σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ δρομολογήθηκε … και εμείς ας κάνουμε το δημοκρατικό καθήκον μας όπως επιτάσσεται και άλλη φορά να προσέχουμε …
Κάποιοι μας ετοιμάζουν ¨Μέρες Ἀλωσης ¨ για αυτό και ο ψυχοπονιάρης ΠΑΠΑΣ προσεύχεται για εμάς.
«Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πρέπει να είναι υψίστης σημασίας σε κάθε απόφαση που θα προκύψει για την κρίση»
Να προσευχηθούν για την Ελλάδα και τους Έλληνες ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος από τους πιστούς, προκειμένου να αντεπεξέλθει σε μια «αισθητή ανθρώπινη και κοινωνική κρίση».
Καταπονημένε Έλληνα και Ελληνίδα ψηλά το κεφάλι…
Αυτοί που απεργάσθηκαν μέχρι την σήμερον για εμάς ¨Μέρες Άλωσης ¨ θα ζήσουν σε λίγο μαζί μας ¨ Μέρες Λάμψης¨ για το Ελληνικό Έθνος.
ΗΓΓΙΚΕΝ η ώρα τώρα που μας έχουν οι τοκογλύφοι των Εθνών χαμαί κάτω με το κεφάλι να ζήσουν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ζωής τους.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.