Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Το Ισλαμικό Κράτος για τα Καλά… στα Βαλκάνια


ΙΚ

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Σύμφωνα με αξιόπιστες Βουλγαρικές πηγές το Ισλαμικό Κράτος αγοράζει βουλγαρικά διαβατήρια από τη μαφία στη Βουλγαρία, τα οποία επιτρέπουν στους μαχητές του να ταξιδεύουν ελεύθερα. Για αυτές τις πληροφορίες η αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα δήλωσε πως δεν είναι ενήμερη και πως θα διατάξει έρευνα για το θέμα.

Η βουλγαρική μαφία αποκομίζει 20.000-30.000 ευρώ από κάθε διαβατήριο και η γερμανική συνοριακή αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τζιχαντιστές που καταζητούνταν από την Interpol και οι οποίοι ταξίδευαν με βουλγαρικά διαβατήρια, όπως  δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Στην παράνομη αυτή δράση η βουλγαρική μαφία συνεργάζεται στενά με σπείρες εγκληματιών στη Σερβία, στη Ρωσία και στην Ιταλία.
Ταυτόχρονα η Εισαγγελία του Πάζαρτζικ παρέπεμψε στο δικαστήριο 14 άτομα για τα οποία η προανάκριση ανέφερε ότι, στα τέλη του 2014 διέδιδαν τα σύμβολα και την ιδεολογία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Τα άτομα αυτά θα δικαστούν για διάδοση μίσους, που εκφράζεται σε θρησκευτική μισαλλοδοξία προς τους μη ασκούντες την ιδεολογία των Σαλαφιτών του Ισλάμ, καθώς και για  προπαγάνδα υπέρ του πολέμου μέσω της διάδοσης των ιδεών της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Δικαστής στην υπόθεση θα είναι η Ιβέτα Παρπούλοβα, η οποία καταδίκασε  13 ιμάμηδες από το Πάζαρτζικ για διάδοση ριζοσπαστικού Ισλάμ, σε περυσινή δίκη.
Η πρώτη δίκη που αφορούσε σε υπόθεση διάδοσης του ριζοσπαστικού Ισλάμ, αντιδημοκρατικής ιδεολογίας από τους ιμάμηδες από το Πάζαρτζικ έληξε σε πρώτο βαθμό στις 19 Μαρτίου, καθώς η δικαστής Παρπούλοβα  κήρυξε ένοχους 13 κατηγορούμενους. Η υπόθεση έληξε χθες σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της Φιλιππούπολης, όπως ήδη στο pentapostagma.gr αναδείξαμε σε σχετικό άρθρο.
Θεωρούμε στο pentapostagma.gr ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Οι μαχητές του ΙΚ που δραστηριοποιούνται αποδεδειγμένα στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, είναι βέβαιο ότι βρίσκονται και στη χώρα μας. Εν αντιθέσει θα επαναλάβουμε την πάγια θέση μας ότι η Ελλάδα αυτή την εποχή προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη βαλκανική χώρα για τέτοιες παράνομες δράσεις. Τα μέτωπα για τη χώρα μας είναι πολλά, απαιτείται ομαλότητα, ενότητα και ετοιμότητα για να τα αντιμετωπίσουμε. Οι ηγεσίες και θεσμικές αρχές του τόπου μας, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι η κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία για οποιαδήποτε Εθνική ήττα.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.