Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ελληνίδες και Έλληνες την Κυριακή έχουμε ραντεβού με την ιστορία και πρέπει να δώσουμε το παρόν ΟΛΟΙ



Ελληνίδες Έλληνες, βρισκόμαστε μόλις 2 ημέρες πριν από το ιστορικό δημοψήφισμα, και καλούμαστε να σηκώσουμε στους ώμους μας το βάρος της αντίστασης και της ελπίδας τόσο της δικής μας όσο και των λαών όλου του κόσμου.
Η Ελλάδα είναι έθνος που λάμπει στην οικουμένη σαν φάρος στο σκοτάδι, και κάθε της απόφαση σηματοδοτεί το έναυσμα της ελπίδας σε όλο τον κόσμο.

Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η θέση μας στην ιστορία αν υπερτερήσει το ναι στο δημοψήφισμα, και τι μήνυμα θα στείλουμε στον υπόλοιπο κόσμο.
Το μήνυμα της υποδούλωσης και του ραγιαδισμού φυσικά αυτό θα τους στείλουμε.
Φίλες και φίλοι έχω την τιμή να κατάγομαι από ένα χωριό του Μεσολογγίου.
Δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι οι πρόγονοι μου προκειμένου να απαλλαχτούν από τον φόρο 10% που πλήρωναν στον Σουλτάνο, επαναστάτησαν, συμφώνησαν όλοι μαζί ότι προτιμούν να πεθάνουν παρά να προσκυνήσουν.
Αναγκάστηκαν κλεισμένοι μέσα στα τείχη της πόλεως τους να πεινάσουν, να σκελετώσουν, να φάνε γάτες και ποντίκια άλλα να μην σκύψουν το κεφάλι.
Και δεν το έσκυψαν, πέθαναν μαχόμενοι, και ανατινάχτηκαν με τον Καψάλη αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Κάθε χρόνο παρευρίσκομαι να τους τιμήσω, στις γιορτές εξόδου, αφού η ιστορία τους κατέταξε στο πάνθεον των ηρώων.
Αλλά και κάθε περιοχή αυτής της χώρας έχει παρόμοια περίπτωση ιστορίας ανδρείας και αντίστασης.
Τρομάζω σκεπτόμενος ότι μπορεί να μας κοιτάζουν από ψηλά να σκεπτόμαστε την επιλογή του δημοψηφίσματος.
Ντρέπομαι ως Έλληνας την ιδέα ότι οι ξένοι θα πανηγυρίσουν σε τυχόν είδηση ότι υπέταξαν τους Έλληνες στο δημοψήφισμα.
Ελληνίδες Έλληνες, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από ένα καθαρό και τιμημένο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Το 17% του πληθυσμού της χώρας είναι αγρότες, αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, και είναι γελοίο να ανησυχούμε για την επάρκεια προϊόντων και για άλλα παρόμοια ψευτοδιλήμματα.
Αυτοί που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια, αυτοί που έκαναν μια πόλη 7 χιλιάδων ανθρώπων να αυτοκτονήσει την εποχή των μνημονίων τους, μας ζητάνε τώρα να ψηφίσουμε ναι.
Θα πούμε ναι λοιπόν;
Θα εμπιστευτούμε όσα ακούμε από τους πουλημένους δημοσιογράφους;
Πότε μας είπαν την αλήθεια αυτοί σκεφτείτε και τι αφεντικά υπηρετούν.
Είναι βέβαιο ότι αυτό το δημοψήφισμα σε περίπτωση που βγει το ναι θα είναι το τελευταίο που θα έχουμε την δυνατότητα να εκφραστούμε.
Μην τους χαριστείτε...
Είμαστε Έλληνες γιοι των θεών και των ηρώων, δεν έχουμε δικαίωμα ούτε για μια στιγμή να αμφιβάλουμε για την επιλογή μας, και είναι απολύτως μεγάλη η ανάγκη να δώσουμε ΟΛΟΙ το παρόν την Κυριακή στην κάλπη.
Επειδή έχουμε ραντεβού με την ιστορία για μια ακόμα φορά, και θα την γράψουμε με χρυσά γράμματα έτσι που να σειστή η γη φωνάζοντας μια ακόμα φορά ΟΧΙ...
melissocosmos.com

1 σχόλιο:

  1. ΟΧΛΕ , Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
    ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΡΕΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.