Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κραυγή Αδικίας της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία


ΕΛΛΗΝΙΚΗ μειονότητα

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοίκητων εκλογών στην Αλβανία και αφού ακούστηκαν πολλές επίσημες φωνές για αλλοίωση των αποτελεσμάτων με πραξικοπηματικό τρόπο, γεγονός που από το pentapostagma.gr αναδείξαμε με σειρά άρθρων και από την οποία σαφέστατα επηρεάστηκαν και οι υποψήφιοι της Ελληνικής μειονότητας, ήρθε πλέον η ώρα και για τις επίσημες καταγγελίες.

Ο πρόεδρος του κόμματος ΚΕΑΔ, με το οποίο εκφράστηκε στις εκλογές η Ελληνική μειονότητα, Βαγγέλης Ντούλες, σύμφωνα με Αλβανικές πηγές, δέχθηκε χθες τον εκπρόσωπο της Αποστολής των Παρατηρητών των Εκλογών του ΟΑΣΕ/ODIHR Andrew Bruce, τον οποίο ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις παρατυπίες που διαπίστωσε το κόμμα του στις δημοτικές εκλογές της 21ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΑΔ, οι εκλογές αυτές ήταν δύο βήματα προς τα μπρος και τρία βήματα προς τα πίσω. Συγκεκριμένα, ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε στην παράνομη ανάμειξη των κρατικών και κυβερνητικών δομών στις εκλογές. Η μαζική εξαγορά ψήφων, η ακραία εθνικιστική ρητορική, η παραβίαση των κωδικών ασφαλείας στις κάλπες, η παραποίηση  των πρακτικών καταμέτρησης και άλλες κατάφορες παρατυπίες, έφεραν μεγάλες διαφορές μεταξύ του αριθμού των ψήφων για Δημάρχους και για Δημοτικά Συμβούλια και αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα σε βάρος του ΚΕΑΔ.
Δεν χωράει καμιά αμφιβολία για την αλήθεια αλλά και σοβαρότητα των καταγγελιών. Πιστεύουμε στο pentapostagma.gr ότι, πέρα του προσωπικού αγώνα που έδωσε και δίνει ο κ. Ντούλες,  η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκδηλώσει έμπρακτα την στήριξη της στη μειονότητα. Δεν έχουμε δει κάποια κίνηση μέχρι τώρα σε αυτή την κατεύθυνση και πρέπει να επισημάνουμε ό,τι οποιαδήποτε κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία εκπτώσεων στα Εθνικά θέματα, εκτός και αν διαφορετικά σκέπτεται το ΥΠΕΞ, οπότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο ανησυχητικά. Ελπίζουμε ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε δράση προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.