Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ


c1c79e2058f8def0f1bd0b7128a2

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ακόμα και οι Τούρκοι το πήραν χαμπάρι τι γίνεται στην Ελλάδα με την συνεχή και ανεξέλεγκτη λεηλασία ελληνικών εταιρειών που ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί στους Γερμανούς, που έχουν σκοπό να μετατρέπουν την χώρα σε γερμανικό προτεκτοράτο χωρίς καμία δυνατότητα να αρθρώσει ανεξάρτητη οικονομική πολιτική.

Σύμφωνα με μια εκτεταμένη αποκαλυπτική έρευνα της μεγαλύτερης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα Zaman, οι ελληνικές κυβερνήσεις μέσα στα πέντε χρόνια της μνημονιακής κατοχής της Ελλάδας έχουν κάνει την χώρα έρμαιο των Γερμανών που αγοράζουν όσο όσο ότι έχει μεγάλη οικονομική αξία.
Πρώτο και πιο χοντρό παράδειγμα είναι ο άλλοτε ελληνικός ΟΤΕ που πέρασε με απαξιωτικούς όρους, όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, στην γερμανική Telekomünikasyon, δηλαδή ένα μεγάλο οικονομικό κεφάλαιο με ύψιστη εθνική σημασία που σχετίζεται με τις τηλεπικοινωνίες της χώρας, είναι σήμερα σε γερμανικά χέρια με συνέπειες την ουσιαστική μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Μάλιστα το ποσό από την γερμανική επένδυση στον ΟΤΕ, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά,  δεν πήγε στα ταμεία του ελληνικού κράτους αλλά στην εξόφληση των χρεών της Ελλάδας προς την Γερμανία. Δηλαδή με λίγα λόγια μας αγόρασαν για να τους…εξοφλήσουμε.
Συνολικά όπως δείχνει και ένας αναλυτικός πινάκας που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα, τα τελευταία χρόνια οι Γερμανοί που επίσημα απαξιώνουν οικονομικά την χώρας μας σαν μια καταστραμμένη και χωρίς ενδιαφέρον οικονομία, έχουν προβεί σε επενδύσεις – αγορές ελληνικών οικονομικών μονάδων ύψους 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα!
Αλλά το ενδιαφέρων των έξω  επενδυτών σε μια υποτίθεται «διαλυμένη» οικονομία, δεν προέρχεται μόνο από τους Γερμανούς. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που παραθέτει η τουρκική εφημερίδα μετά τους Γερμανούς έρχονται οι γείτονες μας Ιταλοί, με 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, οι Γάλλοι, με 5,1 δισεκατομμύρια, η Κυπριακή Δημοκρατία, με 3,6 δισεκατομμύρια, η Μεγάλη Βρετανία, με 2 δισεκατομμύρια, η Ισπανία, με 2 δισεκατομμύρια, η Σαουδική Αραβία, με 1,7 δισεκατομμύρια, οι ΗΠΑ, με 1,4 δισεκατομμύρια, το Χονγκ Κονγκ, με 1,2 δισεκατομμύρια, η Ελβετία, με 1,1 δισεκατομμύρια, Τα Αραβικά Εμιράτα, με 1,1 δισεκατομμύρια ακόμα και η Πορτογαλία, με 1 δισεκατομμύριο. Αλήθεια που πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια ;
Η μεγάλη ειρωνεία σε όλη αυτή την υπόθεση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι ότι ενώ η Ελλάδα υποτίθεται ότι είναι σε μνημονιακό δανειακό πρόγραμμα, έχει να πάρει χρήματα από τους δανειστές της εδώ και… ενάμιση χρόνο ενώ έτρεχαν συνέχεια οι δόσεις εξόφλησης προς τους δανειστές της.
Συμπατριώτες και… εις ανώτερα μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.