Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τα hedge funds απαιτούν κλείσιμο σχολείων στο Πουέρτο Ρίκο για να πάρουν τα λεφτά τους!




Τα hedge funds απαιτούν κλείσιμο σχολείων στο Πουέρτο Ρίκο για να πάρουν τα λεφτά τους! | Ατζέντα 21
Θυμάστε τη μέρα που δεν πληρώσαμε το ΔΝΤ; Ήταν η μέρα που επίσης το Πουέρτο Ρίκο κήρυξε πτώχευση…
Αν θέλετε να μάθετε το πως και το γιατί διαβάστε τι γράψαμε τότε, Για δες καιρό που διάλεξε να χρεοκοπήσει το Πουέρτο Ρίκο! για το πολύπαθο Πουέρτο Ρίκο που το κρατούν οι ΗΠΑ σε κατάσταση ομηρίας πολλά χρόνια τώρα.

Τώρα οι διαχειριστές των hedge funds ζητούν από το Πουέρτο Ρίκο να απολύσουν τους εκπαιδευτικούς και κλείσιμο των σχολείων, έτσι ώστε το νησί να τους ξεπληρώσει τα δισεκατομμύρια που χρωστάει.
Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου για το Πουέρτο Ρίκο ζητούν για να εξοφλήσουν τα χρέη τους “χωρίς επιπλοκές”, τη συλλογή φόρων πουλώντας δημόσια κτήρια αξίας $ 4 δισ. και τη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, ιδίως στον τομέα της εκπαίδευσης.
Η ομάδα των 34 αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου προσέλαβε πρώην οικονομολόγους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να “βρουν” σε μια λύση για την κρίση χρέους του Πουέρτο Ρίκο μετά την μη καταβολή πληρωμής των $ 72 δισ, ανοίγοντας το δρόμο για την πτώχευση.
Τα κεφάλαια είναι «προβληματικών χρεών» γνωστά επίσης και ως ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια, από αυτά που επίσης προσπάθησαν να κερδοσκοπήσουν από την κρίση στην Ελλάδα και την Αργεντινή, την κατάρρευση της Lehman Brothers και την κατάρρευση της Co-op Bank στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βλέπε Σόρος – Βλέπε:
Πως να κερδίσετε από την «αστάθεια» στην Ελλάδα – «Χρειάζεται θάρρος για να είσαι γουρούνι» και επίσης Τα Hedge Funds του Σόρος κατέρρευσαν την Τράπεζα της Ελλάδος – Το μεσαίο για σένα Ελληνικέ λαέ!
Η έκθεση, με τίτλο Για το Πουέρτο Ρίκο, Υπάρχει ένας Καλύτερος Τρόπος, λέει ότι το Πουέρτο Ρίκο θα μπορούσε να σωθεί από προεπιλογή, εάν βελτιώσει την είσπραξη των φόρων και κάνει δραστικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Κατηγόρησε το νησί, όπου το 56% των παιδιών ζει σε συνθήκες φτώχειας, ότι σπαταλά πολλά για την εκπαίδευση, ακόμη και αν η κυβέρνηση έχει ήδη κλείσει σχεδόν 100 σχολεία μέχρι στιγμής φέτος.
«Μας προτείνουν απολύσεις εκπαιδευτικών, περικοπές στα επιδόματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της υγείας, καθώς και αύξηση των φόρων. Οι προτάσεις αυτές ήταν μια καταστροφή για τη Λατινική Αμερική και θα είναι το ίδιο και για το Πουέρτο Ρίκο. Σίγουρα, το Πουέρτο Ρίκο θα μπορούσε να πληρώσει το χρέος του, αλλά με τι κόστος; Μόνο κυριολεκτικά κόβοντας τα δικά μας άκρα για να παραμείνουμε στη ζωή».
Κι αν διαβάσετε το αρχικό λινκ, θα δείτε ότι το Πουέρτο Ρίκο, που είναι ακριβώς στην απέναντι μεριά του κόσμου από μας, έχει πολλές παράλληλες ιστορίες με δημοψηφίσματα, ψευτοδιλήμματα, φρούδες υποσχέσεις και εξάρτηση από τις ΗΠΑ. Πάντως στο ευρώ δεν είναι. Είναι όμως στην Ατζέντα 21 των γκλομπαλιστών, είναι δεμένο με τις αγορές των hedge funds που… πόσο βολεύει να αναφερόμαστε σε αυτές ανώνυμα! Όμως ΌΛΕΣ έχουν ονοματεπώνυμο κι ένα από αυτά είναι George Soros όπως όταν λέμε εθνικές τράπεζες, εννοούμε… Rothscilds!
Και στην Ελλάδα τι γίνεται με την παιδεία;
Σε αναμονή και πάλι νέου μισθολογίου – άρα κι άλλες περικοπές
Νέα αύξηση ωραρίου για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, ξεπερνώντας τους παγκόσμιους κανόνες ωραρίων εκπαιδευτικών και ενισχύοντας την ανεργία
Κόβονται κονδύλια όπως για διαδραστικούς πίνακες κ.α.
Δεν αποκλείεται κι άλλη κατάργηση και συγχώνευση σχολείων
Κι όλα αυτά σε έναν κλάδο που στήριξε την πρώτη φορά αριστερά με κλαδικές μακροχρόνιες απεργίες άνευ ουσίας που μόνο στόχο είχαν να γεμίσουν τότε τα ταμεία του Σαμαρά για να βγει και να πει το ιστορικό: Έχουμε επιτέλους πλεόνασμα! Η συνδικαλιστική ηγεσία – επιρροή ΣΎΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αρνήθηκαν να συνδράμουν με άλλους κλάδους σε γενικευμένες απεργίες. Η κλαδική απεργία των εκπαιδευτικών ήταν από την αρχή καταδικασμένη να μην έχει κανένα αποτέλεσμα.
Οι προθέσεις της Ατζέντας 21, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του ΔΝΤ είναι ξεκάθαρες σε ό,τι αφορά την παιδεία. Θέλουν μια καλή ιδιωτικοποιημένη παιδεία για την ελίτ που θα τους προσφέρει και τον αριθμό επιστημόνων που κείνοι θεωρούν ικανό και ανά ειδίκευση και, όλοι οι άλλοι, με στοιχειώδη εκπαίδευση και δεξιότητες για τις δουλειές που θέλουν για το πόπολο.
Οι ομοιότητες των «συμπτωμάτων» με άλλες χώρες του πλανήτη και η κοινή «θεραπεία» που προτείνεται, είναι ένα άκρως σοκαριστικό γεγονός. Τελικά, το μόνο που χρειάζεται είναι να ξαναβγεί ο Πάγκαλος και να πει: «Μαζί τα φάγαμε», εννοώντας τον Πορτορικανό, τον Ισπανό, τον Ιταλό, τον Φιλιπίνο, τον Αμερικάνο, τον Ρώσο και πάνω απ’ όλα εκείνον τον μαύρο τον Αφρικάνο, πλην του 1% της παγκόσμιας ελίτ και των hedge funds και τραπεζών της!
nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.