Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η ISIS ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΝΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ


aspen
Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας, ISIS εξοικονόμησε μεταξύ 500 εκατομυρίων δολαρίων και 1 δισεκατομυρίου δολαρίων σε  μετρητά, όταν κατέλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ το 2014.

Ο Daniel Glaser, ο αναπληρωτής γραμματέας του Θησαυροφυλακείου των ΗΠΑ , δήλωσε χθες Πέμπτη  στο Φόρουμ Ασφαλείας Aspen (Aspen Security Forum) ότι όταν η ISIS εισέβαλε στην  Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014 , ξάφρισε τα αποθέματα περίπου  90 τραπεζών, τα οποία και υπολογίζονται μεταξύ  500 εκατομυρίων $ και  1.000.000.000 $.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση, έχει έσοδα από το πετρέλαιο 40 εκατομμύρια $ το μήνα , ενώ τα μέλη της μισθοδοτούνται με 1000 $ το μήνα.
Ο Glaser είπε επίσης με νόημα ότι η αεροπορική επιδρομή του περασμένου Μαΐου κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης, σκότωσε τον  υπεύθυνο εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Συρία ( Αμπού Σαγιάφ) που  ήταν ένας «θησαυρός πληροφοριών»  σχετικά με την τεράστια χρηματοδότηση της ISIS.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.