Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

O ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ BOKO HARAM



Οι αμερικανοί αρνούνται να προμηθεύσουν με όπλα τη Νιγηρία  για να την βοηθήσουν να πολεμήσει την τρομοκρατία της Boko Haram με το σκεπτικό ότι η χώρα κατηγορείται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε αυτήν την απόφαση άσκησε δριμύτατη κριτική ο νιγηριανός πρόεδρος.




Κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Washington από την  αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του ο νιγηριανός πρόεδρος παλιός στρατηγός ο 72χρονος  Muhammadu Buhari αν και έγινε θερμά δεκτός στο τέλος έφυγε άπραγος χωρίς να πάρει αυτό που ήθελε.ήθελε δηλ. να του δώσουν όπλα για να πολεμήσει τους ισλαμιστές της Boko Haram.
Οι ΗΠΑ γι αυτό τους το ατόπημα κι ενώ η ισλαμιστική οργάνωση διευρύνει την ακτίνα δράση της τόσο στο γειτονικό  καμερούν όσο και στο Τσαντ επικαλούνται το νόμο του 1997που ορίζει ότι δεν επιτρέπεται να χορηγηθεί στρατιωτική  βοήθεια σε χώρα που κατηγορείται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Οι ΜΚΟ έχουν επανειλλημμένα καταγγείλει ακρότητες που διέπραξε ο στρατός.
«“Η εφαρμογή του νόμου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ βοήθησε και εμψύχωσε τους τρομοκράτες της Boko Haram στην συνέχιση του μίσους και της εξτρεμιστικής ιδεολογίας…….Yπό την κάλυψη αυτού του νόμου και επικαλούμενοι αναφορές αβάσιμες περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις δυνάμεις μας δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όπλα και στρατηγικές  για να διεξαγάγουμε αυτόν τον πόλεμο «,δήλωσε ο . Buhari στην Washington.
Οι δυνάμεις οι στρατιωτικές της Νιγηρίας είναι «πολύ αδύναμες» απέναντι στην καμπάνια απαγωγών και επιθέσεων ατροκτονίας της Boko Haram πρόσθεσε.
.Στη Νιγηρία η δράση της ισλαμιστικής ουαχαμπίτικης σουνιτικής Boko Haram, και η αντιπαλότητα της με τος τσρτό έχει στοιχίσει ως τώρα τη ζωή 15 000 ατόμων και τον εκτοπισμό 1,5 εκατομυρίου πληθυσμού από το 2009.(AFP France 24 23/7/15)
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη Συρία.Αμερικανοί και ΕΕ της έχουν επιβάλει εμπάργκο στα όπλα με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της ISIS.Σημειωτέον η ,Boko Haram έχει επίσης δηλώσει υποταγή στην ISIS.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.