Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ο ¨τορπιλισμός¨ της Ελλάδος που τιμάει την ΠΑΝΑΓΙΑ;


ΠΑΝΑΓΙΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ

Μέρες Δεκαπενταύγουστου και τα πάντα κινούνται σημειολογικά, ίσως γιατί το θέλουν κάποιοι έτσι . To ¨μήνυμα¨ το λαμβάνει η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ και η Μεχαλόχαρη με την σειρά ΤΗΣ ετοιμάζει το δικό της μήνυμα.
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1940 ΤΗΝΟΣ
Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ!
¨Ο ΤΟΡΠΙΛΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ! – 15 Αυγούστου 1940 μ.Χ., Τήνος

Σημαιοστολισμένη καμάρωνε Η ΕΛΛΗ εκείνο Το ΠΡΩΙΝΟ, αγκυροβολημένη περί τα 800 μέτρα έξω από το λιμάνι της Τήνου, ακούγοντας τις καμπάνες της Μεγαλόχαρης και ενώ ετοιμαζόταν να κατεβάσει το Τιμητικό Άγημα που θα συνόδευε τη θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου!
Ξαφνικά και καθώς η Θεία Λειτουργία συνεχιζόταν, ένας φοβερός κρότος συντάραξε το πλοίο! Μια τορπίλη είχε εξαπολυθεί ύπουλα στο αγκυροβολημένο σκάφος μας και είχε χτυπήσει στο σημείο που ήταν ο λέβητας, ο οποίος με τη σειρά του εξεράγη, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή!
Φωτιές, καπνοί, κραυγές τύλιξαν το ελληνικό εύδρομο!
Ήταν 8,30 το πρωί! Στις 9.45, παρά τις ηρωικές προσπάθειες του πληρώματος η ΕΛΛΗ είχε βυθιστεί!Οι δειλοί «γνωστοί-άγνωστοι» δολοφόνοι, με το Ιταλικό Υποβρύχιο Delfino, με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Αϊκάρντι και διαταγή του Διοικητή των υπό Ιταλική τότε Κατοχή Δωδεκανήσων Ντε Βέκκι, κατόπιν εντολής του ίδιου του Μουσολίνι, έριξε τρεις συνολικά τορπίλλες, με στόχο όχι μόνο την «ΕΛΛΗ» αλλά και τους ίδιους τους αμάχους και αμέριμνους προσκυνητές της Μεγαλόχαρης, που κατέκλυζαν τον τόπο όλο ως την προκυμαία, αλλά και πολλοί βρισκόταν ακόμη επάνω στα Ατμόπλοια «ΕΣΠΕΡΟΣ» και «ΕΛΣΗ», περιμένοντας βάρκες για να αποβιβαστούν στην Τήνο … Όμως η Παναγιά δεν άφησε! Και από θαύμα πραγματικό η δεύτερη τορπίλλη έπεσε στον προστατευτικό λιμενοβραχίονα, ενώ η Τρίτη και φαρμακερή, βρήκε σε ύφαλο και εξεράγη σηκώνοντας γιγάντια στήλη νερού, πάνω από 30-35 μέτρα ύψος! Έτσι στην στεριά μόνο μια γυναίκα πέθανε, όχι από θραύσμα, αλλά από ανακοπή, και εκείνη όχι Ελληνίδα, μα Αρμένισσα
ΚΑΙ ΣΤΗΝ Πάνω «ΕΛΛΗ», που παρά το θανάσιμο χτύπημα και την έκρηξη των καζανιών του πλοίου, υπήρξαν μόνο 9 νεκροί και 24 τραυματίες σε σύνολο πληρώματος 238 ατόμων! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι κινηματογραφικές σκηνές είναι από την ταινία «ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ» της Καραγιάννης-Καρατζόπουλος, παραγωγής 1972, σε σκηνοθεσία Κώστα Ανδρίτσου Στις φωτογραφίες, φαίνονται επί του πλοίου τα μέλη του πληρώματος υπό τον Κυβερνήτη Πλοίαρχο Χατζόπουλο και στις δύο άλλες επιζώντες τραυματίες του «ΕΛΛΗ» noiazomai.net
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1974 ΚΥΠΡΟΣ
2011-05-05 Το Κουτί Της Πανδώρας – Φάκελος Κύπρου 2: Η εισβολή, η προδοσία, οι Αμερικάνοι
¨Στις 3.30 τα χαράματα της 14ης Αυγούστου 1974, λίγες εβδομάδες μετά την τουρκική εισβολή, ολοκληρώνονται στη Γενεύη οι τριμερείς διαπραγματεύσεις (Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας) για το κυπριακό πρόβλημα. Το ναυάγιο των συνομιλιών είναι πλήρες.
Μία ώρα αργότερα, τα τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τη Λευκωσία, την Αμμόχωστο και άλλα σημεία της Κύπρου. Ο «Αττίλας 2» είχε ξεκινήσει. Από το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου, τουρκικά άρματα και ισχυρές δυνάμεις πεζικού κινούνται από τη Λευκωσία προς Αμμόχωστο, στα ανατολικά, και προς Λεύκα-Λιμνίτη, στα δυτικά. Μέχρι το βράδυ, η ελληνοκυπριακή αντίσταση έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο τα στρατεύματα του «Αττίλα» εισβάλλουν στην Αμμόχωστο, ενώ μία ημέρα αργότερα η επιχείρηση ολοκληρώνεται με την κατάληψη της Μόρφου. Στις 6 το απόγευμα της 16ης Αυγούστου 1974 οι Τούρκοι αποδέχονται κατάπαυση του πυρός. Αυτό θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο της τραγωδίας της Κύπρου.
Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολή στην Κύπρο, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων ert-archives. gr και ert.gr, δύο επετειακά αφιερώματα.
Παρουσιάζεται απόσπασμα από ταινία Επικαίρων της εποχής με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα στις 14 και 15 Αυγούστου 1974: για παράδειγμα, την άφιξη του υπουργού Εξωτερικών Γεωργίου Μαύρου και του προέδρου της Κυπριακής Βουλής και προσωρινά προεδρεύοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στη Γενεύη. Στην ταινία περιλαμβάνεται και το ραδιοτηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο μιλά για την κατάσταση στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την τουρκική εισβολή.
Επίσης, το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει το επεισόδιο της σειράς εκπομπών με τον Κώστα Βαξεβάνη «Το κουτί της Πανδώρας», με τίτλο «Φάκελος Κύπρου – Η Εισβολή», παραγωγής 2011.¨ . ΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 14.08.2012 kathimerini.gr/
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
Ένταση με μετανάστες στο αστυνομικό τμήμα της Κω
¨Συνεχής είναι η απόβαση των προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κυρίως στην Κω. Η κατάσταση στο ακριτικό νησί είναι εκρηκτική, με τουλάχιστον 7.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ καθημερινά στο νησί εισέρχονται με φουσκωτά σκάφη εκατοντάδες άλλοι.
Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά πλοίο με περίπου 1.350 μετανάστες από την Κω. Το πλοίο αναμενόταν να φτάσει στον Πειραιά στις 5.30 το πρωί, όμως σύμφωνα με πηγές του λιμενικού, αναγκάστηκε εν πλω να γυρίσει πίσω στο λιμάνι του νησιού, καθώς μία έγκυος μετανάστρια παρουσίασε επιπλοκή και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο του νησιού.
Στην Κω καταπλέει αύριο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»δυναμικότητας 2.000 – 2.500 θέσεων, για τη στέγαση μεταναστών και τη διευκόλυνση της κατάστασης.
Έκτακτη συνεδρίαση για το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί, στις 13:00, στο υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ του Επιτρόπου Μεταναστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου και των συναρμόδιων υπουργών.
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για το ζήτημα της μεταφοράς, μεταναστών με πρωτοβουλία του λιμενικού σώματος και τη συμμετοχή εκπροσώπων των ναυτιλιακών εταιρειών. Από τη σύσκεψη προέκυψε πως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πληρότητα των θέσεων κατά 80%, δεσμεύθηκαν να κρατήσουν διαθέσιμα κάποια εισιτήρια.
Επίσης, σε καθημερινή πλέον βάση, θα ενημερώνεται αναλυτικά ο κλάδος Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τον αριθμό διαθεσιμότητας των θέσεων στα πλοία, όπως αυτά δηλώνονται στις εμπλεκόμενες Λιμενικές Αρχές του Ανατολικού Αιγαίου και στα κατά τόπους ναυτικά πρακτορεία.¨ 13 Ιουλίου 2015 metarithmisi.gr/
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
¨Στις 7:00 το πρωί η ψηφοφορία της Βουλής – Ένταση της Κωνσταντοπούλου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόεδρος της Βουλής είχε προτείνει ανεπιτυχώς την εξάντληση του δεκάωρου, με την ψηφοφορία να πραγματοποιείται στις 13:30 το μεσημέρι
Για τις 07:00 το πρωί ορίστηκε η διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την έγκριση της νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Κατόπιν συζήτησης επί τουλάχιστον 90 λεπτών, οι βουλευτές ενέκριναν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεξαγωγή τρίωρης συζήτησης, ώστε η ψηφοφορία να συντελεστεί στις 7:00 το πρωί.
Η πρόεδρος της Βουλής είχε προτείνει ανεπιτυχώς την εξάντληση του δεκάωρου, με την ψηφοφορία να πραγματοποιείται στις 13:30 το μεσημέρι.
Αποχωρώντας από την έδρα του προεδρείου της Βουλής και κατόπιν έντονων αντεγκλήσεων με μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε μετανιωμένη που κατά την ανάληψη των καθηκόντων της δεσμεύτηκε ότι αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει νέο μνημόνιο. ¨
14/08/2015 – 03:45 Bankingnews.gr
ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Θα γνωρίζουμε την απόφαση του Eurogroup
¨Τα μάτια είναι στραμμένα στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία μετά την ελληνική βουλή θα αποφανθεί για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. Καθοριστικός αναμένεται ο ρόλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Tο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa μεταδίδει ότι στο τραπέζι του Eurogroup θα υπάρχει απόρρητη έκθεση ειδικών, στην οποία διατυπώνονται «σοβαρές αμφιβολίες» για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, λόγω του πολύ υψηλού χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ αλλά και των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας¨ http://www.capital.gr/tag/deutsche-welle . Παρασκευή, 14-Αυγ-2015 03:00
Κάποιοι θέλουν να βάλουν την ΠΑΝΑΓΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΟΤΙ και να επιθυμούν την τελική απόφαση για αυτούς και για εμάς θα την πάρει η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ.
Μπορεί τώρα να νομίζουν ότι αποφασίζουν για εμάς αλλά υπολογίζουν δίχως το ΑΦΕΝΤΙΚΟ αυτού του ευλογημένου τόπου που μάλιστα αυτές τις ημέρες γιορτάζει μέσα στο ΠΑΣΧΑ του Ελληνικού καλοκαιριού.
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.