Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

jhljhjlkhjlkhkl

Υπάρχουν οι ενδείξεις ότι πολλές αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες επιβεβαιώνουν τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με τη Δαμασκό για τον κεντρικό  ρόλο της στην περιοχή και  ιδιαίτερα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η πρόσφατη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές υπεράσπισης των  »μέτριοπαθών » εχθρών της Συρίας, δεν θα της επιτρέψει και τον βομβαρδισμό δυνάμεων που πλησιάζουν τους εκπαιδευμένους μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένου του αραβικού συριακού στρατού.Πρόκειται για μια ακόμα  πίεση προς την ηγεσία της Συρίας πριν από την έναρξη του αναπόφευκτου διαλόγου ,  καθώς η Συρία  εξακολουθεί να κατέχει την πρωτιά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας κρατώντας με τεράστιες θυσίες ένα μέτωπο για πέμπτη συνεχή χρονιά.Αυτή η συριακή αντίσταση αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και τροφοδοτεί την ευρέως διαδεδομένη κριτική της κυβέρνησης Ομπάμα που του προσάπτει  την άνοδο της επιθετικής και βάναυσης τρομοκρατικής οργάνωσης .
Σε κάθε περίπτωση, ο διάλογος και η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Δαμασκό έχει γίνει μια υποχρεωτική πορεία για το διεθνές περιβάλλουν.
Από πολλούς περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες , εκτιμάται  ότι   για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού πρέπει να βρεθεί μια ειρηνική πολιτική λύση στη Συρία και ότι ένας συντονισμός με τον συριακό στρατό είναι ο καλύτερος τρόπος διακανονισμού με τη Συρία. Οι διάσπαρτοι πόλεμοι κατά της ISIS (Daesh) και άλλων συναφών τρομοκρατικών σεκταριστικών ομάδων, δεν θα  εξαλείψουν τον κίνδυνο  εξάπλωσης και  επέκτασή τους.
Στην πραγματικότητα το μόνο που χρειάζεται για να βγούν όλοι από παρόμοιες κρίσεις και φαινόμενα είναι οι συντονισμένες προσπάθειες, και τώρα ανοίγεται και πάλι ένα παράθυρο, μια ευκαιρία επανόρθωσης .Υπό το φως των ακόλουθων στοιχείων δεν υπάρχει  αμφιβολία ότι ο αμερικανικός πραγματισμός θα επιτρέψει την εμφάνιση μιας τέτοιας στρατηγικής μεταστροφής.
1.Διορισμός του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου για τη Συρία  Michael Ratnai, στις 27/07/15, ο οποίος μεταξύ  2012 και 2015 που υπηρέτησε ως Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Μέχρι το 2012,  ήταν Βοηθός Υφυπουργός για τα διεθνή ΜΜΕ και, πριν από αυτό, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην  Εγγύς Ανατολή .Από το διορισμό του στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1990, ο  Ratney υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Επικεφαλής της διπλωματικής Αποστολής στην αμερικανική πρεσβεία στην Ντόχα του Κατάρ.
2. Ο Faleh αλ-Φαγιάντ, σύμβουλος της Ιρακινής εθνικής ασφάλειας, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη συριακή πρωτεύουσα,  μετέφερε  μήνυμα των ΗΠΑ προς τη  Δαμασκό.
3. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας  Faisal Mekdad δήλωσε στη συριακή τηλεόραση ότι η φάση της πολιτικής συγκομιδής για τη Συρία έχει αρχίσει. Υπάρχει μια «σαφή και ρητή αναγνώριση ότι  χώρες που ενεπλάκησαν στον πόλεμο στη Συρία διέπραξαν σφάλμα  και οφείλουν να υποχωρήσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε αυτόν τον τομέα».
Έχε γίνει κοινός τόπος ότι οι προσπάθειες «ανατροπής» της συριακής ηγεσίας από  «  πολλές χώρες πρέπει να εγκαταλειφθούν , και να επικρατήσει η πολιτική  είτε με βάση το Ρωσικό διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες είτε με ορισμένες από τις χώρες του Κόλπου ή με ευρωπαικές χώρες, όπως η Γαλλία, η Βρετανία ή και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.»
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Assad πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει στις ειδήσεις του Λιβάνου ότι η Δαμασκός δέχεται σήματα των ΗΠΑ  προς αυτή την κατεύθυνση:
«Οι Αμερικανοί έχουν δείξει ότι είναι πιο λογικοί από τους Γάλλους, παρά τη συμμετοχή των κυβερνήσεών τους στη συνωμοσία … Εν ενεργεία ή πρώην υπεύθυνοι Υπηρεσιών των ΗΠΑ προσπαθούν να  επικοινωνήσουν μαζί μας, αλλά δεν τολμούν, λόγω των λόμπι που τους πιέζουν … Αμερική και Δύση είναι αυτοί που άρχισαν να στέλνουν σήματα ότι έχουν αλλάξει .. διότι βιώνουν τον  τρόμο στα σπίτια τους ».
  1. Η  Δύση  επιδεικνύει μια μεταστροφή σχετικά με το Ιράν μετά την ολοκλήρωση της πυρηνικής συμφωνίας, αγνοώντας την ισραηλινή δυσαρέσκεια.
  2. Ως προς την Άγκυρα που ζητάει την έγκριση για μια νεκρή ζώνη στα βόρεια της Συρίας, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.
  3. Η ρωσική πρωτοβουλία «θαύμα», δηλαδή ο «σχηματισμός μιας  συμμαχίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» όπως αποκαλύφθηκε από τα συριακά μέσα δεν έγινε χωρίς το πράσινο φως των ΗΠΑ με την αιτιολογία ότι η Σαουδική Αραβία  είναι από τους πιο εξέχοντες συμμάχους της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.
Ωστόσο στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης που παρακολουθούν  το συριακό ζήτημα, ο Υπουργός της Συρίας  »κάρφωσε » τον Κέρι ότι δεν ζήτησε από τον Πρόεδρο Άσαντ να «παραστεί» στη συνάντηση στη Ντόχα, δεδομένου ότι  « ο Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του» !!! (Shamtimes)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.