Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ισλαμικός άξονας Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ απλώνει τα "δίχτυα" του από την Ουκρανία μέχρι την Δυτική Θράκη




Στην δημιουργία Διεθνούς Ισλαμικής Ταξιαρχίας προχώρησε η Τουρκία και η Ουκρανία (!) με έδρα την Χερσώνα και απώτερο στόχο την "απελευθέρωση" της Κριμαίας, προκαλώντας, όπως είναι ευνόητο, για δεύτερη φορά, μετά την επέμβαση στην Συρία, της οργής της Μόσχας. Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση στο ξενοδοχείο Bilkent στην Άγκυρα (Τουρκία) την 1η Αυγούστου 2015, του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, Pavlo Klimkin, και του Τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού, Numan Kurtulmuş, παράλληλα με το "Β' Παγκόσμιο Συνέδριο των Τατάρων".
Ο Μουσταφά Abdülcemil Cemiloğlu, ιστορικός ηγέτης των αντι-Ρώσων Τατάρων και συνεργάτης της CIA στη διάρκεια της προεδρίας Ρέιγκαν, ανακοίνωσε εκ μέρους της ουκρανικής κυβέρνησης, τη δημιουργία της Διεθνούς Ισλαμικής Ταξιαρχίας για να αντιταχθεί στις «αποσχιστικές τάσεις των Ρώσων της Κριμαίας» (sic).
Η ταξιαρχία θα σταθμεύσει στη Χερσώνα, κοντά στα σύνορα της Κριμαίας, και θα περιλαμβάνει εθελοντές από το Ταταρστάν και την Τσετσενία (Ρωσία), το Ουζμπεκιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και τη Μεσχετία (Meskhetian, Γεωργία).
Τον εξοπλισμό της και την εκπαίδευση των Τατάρων θα τα αναλάβει η Τουρκία και την οικονομική δαπάνη η Σαουδική Αραβία. Σε ότι αφορά τα μέσα αυτά θα περιλαμβάνουν από ΤΟΜΑ AIFV, αναγνωριστικά οχήματα Cobra, μέχρι ρυλουλκούμενα πυροβόλα, ΤΟΜΟ κλπ.
Είναι ευκόλως αντιληπτή η τύχη των Ελλήνων και των λοιπών Ορθοδόξων Ρώσων της Κριμαίας σε περίπτωση που κατάφερνε η Ουκρανία να αποκτήσει πάλι την κριμαϊκή χερσόνησο, αν και αυτό την παρούσα στιγμή μοιάζει περισσότερο με ... επιστημονική φαντασία!
Μετά το συνέδριο, ο Μουσταφά Abdülcemil Cemiloğlu έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της Τουρκίας εναντίον της Ρωσίας.
Το ενδιαφέρον στην περίπτωση είναι ότι υπήρχαν και Σαουδάραβες, στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας στην συνάντηση των Τούρκων με τους Ουκρανούς και τους Τάταρους.
Μετά την επίθεση τον Ιούλιο του 2012 κατά του Σαουδάραβα πρίγκιπα Bandar bin Sultan, σε αντίποινα για τη δολοφονία των αξιωματούχων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Συρίας, η Σαουδική Αραβία προσέγγισε την Τουρκία για να συντονίσουν τις ενέργειες κατά της Ρωσίας που στηρίζει την συριακή κυβέρνηση...
Το επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών στην συνάντηση ήταν παρόντες και iσλαμιστές Τάταροι που τον Δεκέμβριο του 2013, είχαν επαναπατριστεί με βοήθεια της ΜΙΤ (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) στην Ουκρανία και οι οποίοι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια της εξέγερσης που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Ουρανίας της Πλατείας Μαϊντάν
Αρα η αντίδραση του Ρώσου προέδρου , Β.Πούτιν που εξαπέλυσε κεραυνούς κατά του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν για το θέμα της Συρίας δεν είχενα κάνει μόνο με το θέμα της Συρίας και η αναφορά στο "νέο Στάλινγκραντ" δεν είχε να κάνει μόνο με την εκεί τουρκική εισβολή.
Ολα τα παραπάνω είναι αυτό που οι Αγγλοσάξωνες αποκαλούν "bad news" για την σταθερότητα της περιοχής και βέβαια δημιουργούν ερωτηματικά για την προοπτική του σχεδίου του αγωγού φυσικού αερίου, αφού οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκία, επιδεινώνονται ραγδαία. Αλλωστε και την καταστροφή στην Συρία την προκάλεσε το σχέδιο του Κατάρ και των ΗΠΑ για αγωγό φυσικού αερίου που θα έστελνε το φυσικό αέριο από τις χώρες του Κόλπου στην Μεσόγειο και από εκεί στην Ευρώπη...
Το άκρως ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι ακριβώς αυτή η ισλαμική συμμαχία πυ απλώνεται μέχρι την Δυτική Θράκη. Και ίσως είναι ώρα να δούμε πιο προσεκτικά σε ποιον ανήκουν πλέον τα τραπεζικά δάνεια των περιφερειών και των δήμων της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.
Γιατί συγκεκριμένες πληροφορίες μιλάνε για Κατάρ και Σαουδική Αραβία, υπό την έμπνευση και καθοδήγηση, πάντα, της Αγκυρας...

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.