Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αλώνουν την Ελλάδα τα «αναπτυξιακά» έργα




Προεκλογικά δίνουν ελληνική γη σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, EDF και στην προς πώληση ΔΕΗ Α.Ε - Η αριστερή Δούρου ενέκρινε την επένδυση Μπόμπολα
Ξενοφώντας Ερμείδης
Έκανε πάλι το θαύμα του υπέρ των "αναπτυξιακών" έργων το ΣτΕ εγκρίνοντας τρία αιολικά πάρκα. Τα δύο πρώτα πρόκειται να στηθούν στην θέση "Αέρας" του Δήμου Μουζακίου και στην θέση "Αφεντικό" του Δήμου Αργιθέας. Το έργο ανήκει στην "ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε" και για αρχή θα στήσουν 15 ανεμογεννήτριες ισχύος 2ΜW η κάθε μία.
Η έγκριση του ΣτΕ "πέρασε" την σχετική απόφαση του Γ.Γ Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας. Ο Γ.Γ περιφέρειας Θεσσαλίας που πήρε την θέση με την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ κατείχε πριν την αναβάθμισή του την θέση του Γενικού Διευθυντή Δασών της περιοχής!  Αν και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βατσουνιάς υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει σε αυτόν το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της επίμαχης έκτασης που υποστηρίζει ο συνεταιρισμός ότι είναι δική του «δεν θεωρείται λυμένο έναντι του Δημοσίου».
Αυτό όμως που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι ότι η ελληνική δικαιοσύνη υποστηρίζει ότι  για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν απαιτείται η προηγούμενη εκπόνηση χωροταξικού σχεδιασμού εθνικού ή τομεακού χαρακτήρα.
Με αυτό το δεδικασμένο από εδώ και στο εξής όποιος ιδιώτης θέλει να αναπτύξει το έργο του αρπάζοντας και καταστρέφοντας ελληνική γη για κέρδος δεν τον σταματά τίποτε εφόσον το έργο θα χρίζεται ως "εθνικής σημασίας".
Να συμπληρώσουμε ότι ο Γ.Γ της συγκεκριμένης Περιφέρειας  στις 27 Ιουλίου του 2015 ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για ακόμη ένα αιολικό πάρκο στη θέση "Ψαρομύτα" στον νομό Φωκίδας για λογαριασμό της εταιρείας "EDF Energies Hellas" και η οποία στις 3 Ιουνίου του 2015 άλλαξε για το έργο το διακριτικό της τίτλο σε "Αιολικό πάρκο Κάτω Λακώματα Α.Ε".


Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που καταπάτησε την κορυφή στο Αποπηγάδι και τελικώς άρπαξε και το νερό της περιοχής με την συνενοχή των τοπικών εκλεγμένων αρχόντων, προϊστάμενων δημοσίων υπηρεσιών, παρά τον τεράστιο αγώνα των κατοίκων να σώσουν τον τόπο τους.
Η Δούρου άνοιξε τον δρόμο στον Μπόμπολα
Το δεύτερο έργο που το ΣτΕ ενέκρινε την κατασκευή του, αφορά στο αιολικό πάρκο στην θέση "Βρωμοσυκιά" Τροιζηνίας της εταιρείας "Αιολικά Πάρκα Ελλάδας Τροιζηνία Α.Ε" που είναι θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στην τοποθεσία θα στηθούν (για αρχή) 15 ανεμογεννήτριες ισχύος 15,3ΜW. Για το έργο αυτό η Περιφέρεια Αττικής, που κεφαλή της  είναι η αριστερή κ. Δούρου, ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους της εταιρείας της οικογενείας Μπόμπολα ακόμα κι αν για το αιολικό πάρκο είχαν προσφύγει στο ακυρωτικό δικαστήριο σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. 
Στην Τροιζηνία δεν είναι μόνο η ΕΛΛΑΚΤΩΡ που δραστηριοποιείται "αναπτυξιακά" αλλά υπάρχουν ακόμη τέσσερις εταιρείες που έχουν "σπείρει" ανεμογεννήτριες στην κορυφογραμμή της περιοχής. 

Από τον αγώνα των κατοίκων εναντίον στην κατασκευή αιολικού πάρκου της εταιρείας "EDF EN Hellas S.A" στο Αποπηγάδι Χανίων. Το έργο έγινε και ο ιδιώτης έκανε δικές του και τις πηγές νερού.
Μέσω του μύθου των ανανεώσιμων πηγών και της πράσινης ενέργειας που έκανε μόδα ο Γ. Παπανδρέου, οι εταιρείες δρουν ήσυχα και αποτελεσματικά υπέρ του κέρδους τους έχοντας στο πλευρό τους όλες τις κυβερνήσεις και την δικαιοσύνη. Τα επόμενα αιολικά πάρκα που είναι έτοιμα να απλωθούν σε ελληνικές κορυφογραμμές μετατρέποντάς τες σε βιομηχανική ιδιωτική περιοχή  θα είναι αυτά στον Ορεινό Βάλτο και στα Τζουμέρκα συγκεκριμένα στον Δήμο Καραΐσκάκη. Σε πορεία υλοποίησης τέτοιων έργων βρίσκονται επίσης Κρήτη, Αργολίδα, Κορινθία, Μαραθώνας, Σκύρος, Νάξος, Ευρυτανία,  Ικαρία, Κεφαλονιά, Βοιωτία, Κέρκυρα, Κύθηρα, Χίος  και για να μην μακρηγορούμε σε όλη την Ελλάδα, σε βουνά και σε θάλασσα.
stontoixo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.