Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΡΩΣΙΑ ΗΠΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Le secrétaire d'Etat américain, John Kerry (à droite), et son homologue russe, Sergueï Lavrov, à Kuala Lumpur, en Malaisie, le 5 août.
H ταυτοποίηση των δραστών των επιθέσεων με χημικά που επήλθαν στη Συρία και η παράδοσή τους στη δικαιοσύνη είναι η ουσία του σχεδίου απόφασης των Ηνωμένων Εθνών που κατορθώθηκε σήμερα  Πέμπτη 6 Αυγούστου από πρωτοβουλία ΗΠΑ και Ρωσίας και την γνωστοποίησε ο  John Kerry.
Το κείμενο που απευθύνεται στον ΓΓ του ΟΗΕ Ban Ki-moon, και στην Οργάνωση για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων (OIAC), θα παρουσιαστεί αύριο 7 Αυγούστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Με το κείμενο αυτό οι 2 πλανητικές δυνάμεις ζητούν να ανατεθεί σε μια ομάδα ερευνητών να εντοπίσουν αυτούς που πραγματοποίησαν αυτές τις επιθέσεις.  Η επικαιροποίηση των υπευθύνων των χημικών επιθέσεων είναι προααπιτούμενο για ανάληψη δράσης από την πλευρά των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον Kerry, ΗΠΑ και Ρωσία βρήκαν κοινό έδαφος κατά την συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του Sergueï Lavrov, στο περιθώριο της Διάσκεψης της Ένωσης των Εθνών της ΝΑ Ασίας (Asean) στην  Kuala Lumpur στη Μαλαισία.
Το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έχει ανοίξει εδώ και μήνες συζητήσεις με τη Μόσχα σε αυτό το θέμα. Αλλά η Ρωσία που διαθέτει δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας δεν συναινούσε.(le monde 6/8/15)
Η Συρία αρνείται πεισματικά ότι έκανε χρήση χημικών και μάλιστα στα περίχωρα της Δαμασκού όταν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ήταν στο 1 χλμ από την επίθεση και το νέφος θα μπορούσε να εξοντώσει όχι μόνο τον πληθυσμό της πρωτεύουσας αλλά και τους ενοικούντες του προεδρικού μεγάρου που ήταν 10΄απόσταση από τον τόπο όπου εκδηλώθηκε η υποτιθέμενη, επίθεση.Η Ρωσία σε επίπεδο κορυφής όσο και μέσω του τύπου της  εκέίνη την εποχή αρνήθηκε πεισματικά την ύπαρξη μιας τέτοιας επίθεσης.Η συριακή κυβέρνηση αντίθετα κατηγορεί τις οργανώσεις που ανήκουν στο αντίπαλο στρατόπεδο ότι χρησιμοποιήσαν χημικά στην επαρχία όπου ελέγχουν και το τελευταίο ενεργό εργοστάσιο παραγωγής χημικών.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.