Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

O NETΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:Ο ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑ…..

Caσδθγσδγθδσγθ

Tην Τρίτη ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu συνάντησε τον Κύπριο πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη.Κατά την συνάντηση ο  Νετανιάχου δήλωσε:
Κύριε πρόεδρε αγαπημένε μου φίλε Νίκο ευχαριστώ.Με ευχαρίστηση αναταπαντώ στην επίσκεψή σας στο Ισραήλ ερχόμενος στο κράτος σας που διαθέτει συμαπαθή άτομα και μια θαυμάσια κυβέρνηση.Αισθανόμαστε ότι είμαστε μεταξύ φίλων και υπάρχουν περισσότεροι του ενός λόγοι γι αυτό.Το Ισραήλ και η Κύπρος είναι 2 δημοκρατίες στα ανατολικά σύνορα της Μεσογείου.Είμαστε περήφανοι για την παράδοσή μας και την ιστορία μας .Η Κύπρος έχει μια πλούσια ιστορία.

Κατά την τελευταία μου επίσκεψη είχα την ευκαιρία να δω τους θησαυρούς σας που είναι αποθησαυρισμένοι στο μουσείο σας και μαθαίνοντας να γνωρίσω το παρελθόν σας και να δω πως αυτό είναι στενά συνδεδεμένο με το πλούσιο ιουδαικό παρελθόν.
Την ίδια στιγμή έχουμε 2 σύγχρονα κράτη στραμμένα προς το μέλλον και πιστεύουμε ότι χάρη στη συνεργασία μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους 2 λαούς μας και τις 2 χώρες μας.
Μέσα στη σχέση μας υπάρχει μια πραγματική ενέργεια τόσο με το καθέ αυτό νόημα όσο και με το διφορούμενο. Ο Θεός μας ευλόγησε με το μάνα όχι αυτό που προερχόταν από τον ουρανό αλλά με αυτό που είναι κάτω από το νερό κια θέλουμε να το αναπαράγουμε. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας διευκολύνει την παραγωγή και θα επιτρέψει στο εμπόριο συνθήκες πιο ευνοικές για τις εταιρείες μας.
Ο β τομεάς είναι είναι η οικονομία με την ευρεία έννοια.Θέλουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό,τις επενδύσεις και την οικονομική συνεργασία….
Ο τρίτος τομέας είναι η ασφάλεια.Ζούμε σ΄έναν κόσμο πολύ αβέβαιο γεμάτο από νέες ευκαιρίες αλλά και νέους κινδύνους.
Οι κίνδυνοι προέρχονται κυρίως από το ριζοσπαστικό ισλάμ,τους ριζοσπάστες σιίτες οδηγούμενους από το Ιράν και  τους ριζοσπάστες σουνίτες οδηγούμενους από την ΙSIS.
Το μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί τόσο την Κύπρο  όσο και την Ευρώπη είναι σίγουρα η τρομοκρατία .Το Ιράν και το τρομοκρατικό κίνημα Hezbollah που εξύφανε ένα δίκτυο που καλύπτει περισσότερες από 30 χώρες και στις 5 ηπείρους συνυπολογισμένων σχεδόν όλων των ευρωπαικών χωρών.Η Daesh απειλεί ολόκληρον τον κόσμο….
Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τους φίλους μας που πολεμούν ενάντια στην τρομοκρατία αλλά ομοίως είμαστε αποφασισμένοι να ενδυναμώσουμε  την άμυνά μας και είμαστε σε διαρκή επαφή πάνω σε αυτό το θέμα
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην πραγματοποίηση της ειρήνης με τους γείτονές σας και βέβαια ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην πραγματοποίηση της ειρήνης με τους γείτονές μας τους παλαιστίνιους……. Είμαστε μέρος του ίδιου πολιτισμού και θέλουμε να προστατεύσουμε τον πολιτισμό μας.(alyaexpress-news.com 30.7.15)
Δεν είναι κατανοητό που η  Κύπρος  εμπλέκεται στη διένεξη του Ισραήλ με Ιράν και Χεζμπολλά .Η Β Κύπρος δεν  κατακτήθηκε από το Ιράν.Για Τουρκία ούτε λέξη  δεν περιείχε η δήλωσή του …Μήπως οι κύπριοι είναι υπό κατοχή των ιρανών μήπως οι χιλιάδες έποικοι είναι χεζμπολίτες και ιρανοί μήπως ….οι ιρανοί διχοτόμησαν το νησί μήπως οι ιρανοί και η χεζμπολά έκαναν την εισβολή;;;;Yπάρχει μια ηθελημένη στρέβλωση και η επιβολή ενός φαντασιακού εχθρού για Ελλάδα Κύπρο μόνο και μόνο γιατί προφανώς έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τρίτου κράτους.
Η Κύπρος όπως και η Μεσόγειος απειλείται κυρίως από την σουνίτικη ISIS.Λιβύη,Αλγερία,Λίβανος,Τυνησία,Αίγυπτος Σινά,Λίβανος,Συρία Ιράκ έχουν βιώσει την αιμοσταγή της απειλή όπως και το κέντρο της Ευρώπης Γαλλία,Βέλγιο κλπ.Αυτό είναι κοινός τόπος σε όλην την οικουμένη όπου εξήλθε ο φόνος αυτών…….επί αυτού και επί τοις πράγμασιν απαιτείται η συσπείρωση αναφορικά με την Κύπρο όσο και με την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της…….και του σεβασμού της εθνικής της κυριαρχίας που καταλύθηκε με τον πλέον βάναυσο τρόπο.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.