Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Η Τουρκία παραδίδεται στο χάος! Επιθέσεις του PKK σε ολόκληρη τη χώρα – Κράτησε ομήρους 70 επιβάτες λεωφορείου


nekroi tourkoi

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ «ΚΥΝΗΓΑ» ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ, ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ

- Live κηδείες από την τουρκική τηλεόραση (εικόνες, vid)
Στο χάος βυθίζεται η Τουρκία με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να έχει εξαπολύσει ανοικτό πόλεμο κατά των Κούρδων ενώ το PKK κλιμακώνει τις επιθέσεις του σε ολόκληρη την Τουρκία. Μετά την ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει Ιράν-Τουρκία, ο «Σουλτάνος» διώκει με εισαγγελική παρέμβαση τον ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς με τους Κούρδους να απαντούν με βομβιστικές επιθέσεις, δολοφονίες Τούρκων στρατιωτικών, αστυνομικών και μελών των ειδικών δυνάμεων ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σε επιχείρηση επίδειξης δύναμης κράτησαν ομήρους  70 επιβάτες λεωφορείου στην ΝΑ Τουρκία!

Τούρκος εισαγγελέας στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμίρτας με τις κατηγορίες της «διατάραξης της δημοσίας τάξης» και της «υποκίνησης σε βία», μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται ο Ντεμίρτας εκτυλίχθηκαν τον Οκτώβριο του 2014 με την τουρκική Δικαιοσύνη να του προσάπτει ότι “υποκίνησε και όπλισε” διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που συγκλόνισαν το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας πέρυσι, όμως η έναρξη αυτής της έρευνας γίνεται ενώ διεξάγονται οι επιχειρήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον των Κούρδων ανταρτών και ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Ντεμίρτας για σχέσεις με τους Κούρδους μαχητές. 
Εάν παραπεμφθεί σε δίκη, ο ηγέτης του MHP κινδυνεύει με κάθειρξη έως και 24 ετών, σύμφωνα με το Ανατολή. 
“Εξαπολύθηκαν μερικές αεροπορικές επιδρομές από την Τουρκία εναντίον στόχων του ΙΚ απλώς και μόνον για εντυπωσιασμό, και τώρα τερματίστηκαν”, είπε ο Ντεμίρτας μιλώντας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Άγκυρα.
“Οι υποτιθέμενοι ύποπτοι (ως μέλη) του ΙΚ συνελήφθησαν για τα μάτια του κόσμου και στην πλειονότητά τους αφέθηκαν ελεύθερα”, πρόσθεσε. 
Ο Ντεμίρτας κατηγόρησε επίσης τον Τούρκο πρόεδρο ότι εκμεταλλεύθηκε τους θανάτους των νεαρών υπερασπιστών της κουρδικής υπόθεσης στην επίθεση της 20ής Ιουλίου στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, για να βελτιώσει την εικόνα του στο εξωτερικό κηρύσσοντας έναν “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”. 
Ο Σελαχατίν Ντεμίρτας είπε πως ο Ερντογάν πατώντας πάνω στα “φέρετρα” των νέων αυτών άρχισε μια “επιχείρηση με στόχο την βελτίωση της εικόνας του”.
“Αυτός ο πόλεμος δεν έχει σκοπό να προασπίσει τη χώρα μας, αλλά να προασπίσει το (προεδρικό) παλάτι”, είπε ο Ντεμίρτας επιμένοντας παράλληλα πως το HDP “δεν είναι η πολιτική πτέρυγα του PKK”, όπως ερίζει η κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα, μαχητές του PKK κράτησαν ομήρους 70 επιβάτες λεωφορείου στην ανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής. 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Σαμπάχ, οι αντάρτες μπλόκαραν τον αυτοκινητόδρομο Kars-Erzurum-Iğdır, σταμάτησαν το λεωφορείο και κράτησαν ομήρους τους επιβάτες για περίπου δύο ώρες.
Κατόπιν τους άφησαν ελεύθερους και έκαψαν το όχημα.
Την Πέμπτη το πρωί, ένας αστυνομικός κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν από πυρά προερχόμενα από ένα όχημα ενώ βρίσκονταν μπροστά από τεϊοποτείο κοντά στην πόλη Τσινάρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.
Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε αργότερα πως μέλη του PKK σκότωσαν τρείς Τούρκους στρατιώτες σε επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον τάγματος του στρατού στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ. Πρόσθεσε πως ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις εστάλησαν στην περιοχή και πως η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αυτός ο κύκλος των αντιποίνων συνεχίζεται σχεδόν αδιάλειπτα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στις 20 Ιουλίου στο Σουρούτς.
Από τότε, τουλάχιστον οκτώ εκπρόσωποι των τουρκικών δυνάμεων της τάξης έχουν σκοτωθεί και περίπου 10 τραυματισθεί.
Η τουρκική δημόσια τηλεόραση μεταδίδει καθημερινά απ” ευθείας τις επίσημες κηδείες που τελούνται για τους «μάρτυρες» που πέφτουν θύματα του PKK.
Η Τουρκία βρίσκεται έτσι και πάλι βυθισμένη «στον επανερχόμενο εφιάλτη του κουρδικού προβλήματος», αναφέρει σε κύριο άρθρο της η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Hurriyet.
Μέσα σε μια εβδομάδα, ο στρατός ανέφερε δεκάδες αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του PKK, αλλά μόνο τρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, στις 25 Ιουλίου.
Επίσης οι αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως από τις 20 Ιουλίου έχουν συλληφθεί στην Τουρκία περίπου 1.300 πρόσωπα, τα 847 από τα οποία ως ύποπτα για σχέσεις με την κουρδική εξέγερση, έναντι 137 για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, οι περισσότεροι δε συλληφθέντες τζιχαντιστές αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σε πολιτικό επίπεδο, ο Τούρκος πρόεδρος και η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση έχουν στόχο τον νεαρό ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον οποίο κατηγορούν ότι «απειλεί την εθνική ασφάλεια» επειδή αρνείται να καταδικάσει συγκεκριμένα τις ενέργειες του PKK.
«Μια ατμόσφαιρα χάους δημιουργείται εσκεμμένα με προοπτική τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών», απάντησε ο Ντεμιρτάς, στην πραγματικότητα όμως η Τουρκία οδεύει προς τη διχοτόμηση.
Με 13% των ψήφων και 80 βουλευτές, το φιλοκουρδικό κόμμα θεωρείται ένας από τους μεγάλους νικητές των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουνίου, στις οποίες το κυβερνών κόμμα AKP έχασε την απόλυτη πλειοψηφία για πρώτη φορά από το 2002.
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο Ερντογάν θέλει πάση θυσία να εξασθενήσει το HDP πριν προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
«Το γεγονός πως δεν ελήφθη καμιά πρωτοβουλία και το καθεστώς έκλεινε τα μάτια σημαίνει πως η Τουρκία ήταν ένα στήριγμα του Ισλαμικού Κράτους», κατήγγειλε ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης Μουράτ Οζτσελίκ.
Το PKK έχει πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις του κατά των δυνάμεων τις τάξης εδώ και αρκετές ημέρες σε όλη την νοτιοανατολική Τουρκία. Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων απέδωσε σε αυτό την δολοφονία ενός χωροφύλακα στην επαρχία Μους, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.
Οι Δυνάμεις Άμυνας του Λαού (HPG), η ένοπλη πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον αγωγό πετρελαίου στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Στο επίσημο σάιτ του HPG, οι Κούρδοι επιβεβαίωσαν ότι βομβάρδισαν και ανατίναξαν τον αγωγό που μεταφέρει πετρέλαιο από την αυτόνομη επικράτεια του ιρακινού Κουρδιστάν, στο Κιρκούκ, στο τουρκικό λιμάνι Τσεϊχάν.
Να σημειωθεί εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κούρδοι χτυπάνε τον συγκεκριμένο αγωγό.
Οι Κούρδοι χτύπησαν τον αγωγό στις 29 Ιουλίου. Ο συγκεκριμένος αγωγός έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 400.000 βαρέλια την ημέρα, αν και λόγω τεχνικών προβλημάτων αλλά και επιθέσεων που δέχεται από λαθρέμπορους που τον «τρυπάνε» και κλέβουν πετρέλαιο, δεν φτάνουν στο Τσεϊχάν περισσότερα από 300.000 βαρέλια.
Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην τουρκοκρατούμενη κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και προκάλεσε τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό τεσσάρων.
Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σειρά επιδρομών εναντίον στρατοπέδων των ανταρτών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου της επαρχίας, το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Λίτσε κατά την άφιξη αυτοκινητοπομπής της χωροφυλακής, η οποία είχε λάβει κλήση για φωτιά σε αυτοκίνητο σε μια διασταύρωση.
Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν το πρωί της Παρασκευής στα Άδανα, στην νότια Τουρκία, η οποία αποδόθηκε στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Μαχητές του PKK επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, προκαλώντας τα αντίποινα των αστυνομικών.
Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, πρόσθεσε το Ανατολή.
Από τις 20 Ιουλίου που άρχισε ένας νέος κύκλος βίας, τουλάχιστον 13 στρατιώτες ή αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων τρεις σε ενέδρα που είχε στηθεί την Πέμπτη σε μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή.
Υπενθυμίζουμε ότι 11 Τούρκοι μέλη ειδικών δυνάμεων του Στρατού σκοτώθηκαν και 11 ακόμη τραυματίστηκαν σε ενέδρα του ΡΚΚ στην πόλη Bazid του βόρειου Ιράκ. Η ενέδρα στήθηκε σε μια ομάδα που είχε διεισδύσει σε περιοχές στο όρος Καντίλ και «φώτιζε» με ειδικές συσκευές λέηζερ τους στόχους που έπληξαν τα τουρκκά μαχητικά χθες..
thrinos
astynomiko_tmima_adana
Αντάρτες του PKK σκότωσαν δύο Τούρκους αστυνομικούς στα Άδανα (βίντεο)
Turkey honors its soldier killed on duty by naming an airstrike after him
PKK blocks road, takes 70 hostage
agogos
Δείτε βίντεο από το σημείο της επίθεσης:


 

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.