Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

21χρονος Ισραηλινός μέσω Κρήτης έφθασε Τουρκία με προορισμό Συρία για να ενταχθεί στην ISIS


αρχείο
Ένας νέος ισραηλινός που υπέφερε από ψυχικές διαταραχές τουλάχιστον όπως τον εμφανίζουν τα ισραηλινά μέσα αποπειράθηκε να προστεθεί στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.Συνελήφθηκε στην Τουρκία και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ  μεταφέρει σήμερα Τρίτη το site του NRG.
Η επιστροφή του 21χρονου ισραηλινού ιουδαιστικής ομολογίας επιτεύχθη χάρη στη στενή συνεργασία μεταξύ της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Άγκυρα του εβραικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη και τούρκων ιθυνόντων.
«Πρόκειται για μια περίπλοκη υπόθεση και ανησυχητική αλλά με τη διπλωματική εργασία των ισραηλινών εκπροσώπων στην Τουρκία και την καλή θέληση των τουρκικών αρχώνη υπόθεση είχε αίσιο τέλος», εκμυστηρεύτηκε στο NRG η Ilana Ravid, διευθύντρια του τμήματος του Υπουργείου εξωτερικών επιφορτισμένοι με τους ισραηλινούς στο εξωτερικό.
Η υπόθεση ξεκίνησε καθώς η οικογένεια του 21χρονου επικοινώνησε με το υπουργείο για να προειδοποιήσει για την αναχώρησή του στην Κρήτη.Από εκεί πέρασε στην Σμύρνη έπειτα έφθασε στα Άδανα για να πάει στη Συρία.Οι πληροφορίες που συνέλλεξαν οι γονείς του στον υπολογιστή του νέου έδειχαν ότι θέλει να πάει να καταταγεί στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο νέος υπέφερε από ψυχικές διαταραχές και ήταν υπό την κηδεμονία των γονιών του. Έφθασε μέχρι το Iskenderun την πόλη στο νότο της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με Συρία.Με τη βοήθεια της Interpol του Ισραήλ και της τουρκικής αστυνομίας του ΥΠΕΞ και των διπλωματικών του αρχών στην Τουρκία εντοπίστηκε και οδηγήθηκε τελικά και πάλι στους γονείς του.Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ του Ισραήλ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση επικαλούμενος την ευαισθησία του θέματος. .
Κατά το παρελθόν πολλοί ισραηλινοί αποπειράθηκαν να προστεθούν στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους και συνελλήφθηκαν αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας νέος ομολογίας ιουδαιστικής αποπειράθηκε κάτι ανάλογο.(israpresse 1/9/15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.