Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Κινέζοι Κομάντος «ετοιμάζονται» να εισέλθουν στην Συρία «στοχοποιώντας» και την Τουρκία!


china 1


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Η Συρία έχει γίνει το   άντρο  όχι μόνο των ακραίων φονταμενταλιστών μαχητών του  ISIS, αλλά και  άλλων εξτρεμιστών Salafi οι οποίοι  απειλούν να επιτεθούν στην  κεντρική Ευρασία, όπου διαβιεί ένας  πολυπληθής  σουνιτικός πληθυσμός( πέριξ της Κασπίας Θάλασσας).

Δεδομένου ότι η  ισλαμική τρομοκρατική απειλή  τώρα κερδίζει έδαφος πέρα από τα σύνορα των κρατών μελών της SCO, η Κίνα θα ακολουθήσει την  στρατηγική που ακολούθησαν οι ΗΠΑ μετά την 9/11, με στρατιωτική επέμβαση στην Συρία σε απόλυτη συνεργασία με τον ρωσικό στρατό, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .
Όπως έκαναν οι ΗΠΑ με την επέμβαση  τους στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ και την Συρία (με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς), αυτό αναμένεται να πράξει και το Πεκίνο σε συνεργασία με την Μόσχα  .
Πράγματι, το Μάιο, η Ρωσία και η Κίνα σε μία πρόβα Τζενεράλε,  υλοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, και αμέσως ακολούθησε μια κοινή ρωσο-αιγυπτιακή άσκηση στην διώρυγα του Σουέζ.
Η Κίνα έχει αποστείλει ήδη στρατιώτες της  υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στο Λίβανο, στο Μάλι και το Νότιο Σουδάν. Ενώ Κινέζοι κομάντος της περίφημης δύναμης «Snow Leopard» πραγματοποίησαν αποστολές εναντίον των Ταλιμπάν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Αυτοί οι ίδιοι Κομάντος προετοιμάζονται σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού τύπου για την  Συρία για την καταπολέμηση του ISIS.!!
Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η Τουρκία υποστηρίζει μεταξύ άλλων «πολύ θερμά»  τους  Ουιγούρους Τζιχαντιστές του «κινήματος TIP» , ένα παρακλάδι της Αλ-Κάιντα,  το οποίο έχει «εξαπλωθεί» στο Πακιστάν και την Κίνα και τώρα ευρίσκεται στην  Ρωσία, την Ινδία και την Αίγυπτο, και το ΟΠΟΙΟ  θεωρείται και από το συριακό  καθεστώς του  Αλ-Άσαντ ως προπύργιο του ISIS.
Hundreds of elite police and soldiers attend a send-off ceremony as they prepare for the security during China's 60th anniversary celebration in Beijing on June 23, 2009. China will impose even tougher security measures for the 60th anniversary of the founding of the People's Republic in October than it did for last year's Olympic Games, state media said. CHINA OUT AFP PHOTO (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)
Η Τουρκία υποστηρίζει την μεγάλη μειονότητα των Ουιγούρων στην δυτική Κίνα , κάτι το οποίο « ενοχλεί» σφόδρα το Πεκίνο. Η συγκεκριμένη μειονότητα δεν ενσωματώθηκε ποτέ στην κινεζική κοινωνία με όλα τα επακόλουθα.
Άλλο ένα κομβικό σημείο  στην Συρία είναι η επέμβαση των Τούρκων  εναντίον των Κούρδων της Συρίας και του Ιράκ , η οποία  έχει «απενεργοποιήσει» μια μεγάλη δύναμη που θα πολεμούσε εναντίον των ισλαμιστών.
Κινέζοι στρατιωτικοί αναλυτές ειδικοί σε θέματα ασφάλειας επισημαίνουν ότι η τρομοκρατία έχει καταστεί μείζον εμπόδιο για την ανάπτυξη της Κίνας και αποτελεί MΕΓΑ-απειλή για την κινεζική εθνική ασφάλεια.
Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκε  διάσκεψη κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο βασικά ζητήματα: η αρχή της υποδοχής της Ινδίας και του Πακιστάν ως πλήρη μέλη, και στην καταπολέμηση του ISIS και γενικότερα του ισλαμικού εξτρεμισμού.
Το Πεκίνο εξαρτάται ολοένα και περισσότερο  από τις ενεργειακές πηγές της Μέσης Ανατολής και τους  ορυκτούς  πόρους  της Αφρικής, αλλά και την μεγάλη  αγορά της Ευρώπης.
Η επέκταση του ισλαμικού στρατού (ISIS) απειλεί άμεσα την στρατηγική της Κίνας για την ίδρυση οικονομικής ζώνης του χερσαίου  «Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού» και του θαλάσσιου  «Δρόμου του Μεταξιού» που διέρχεται από την Διώρυγα του Σουέζ μέχρι την Μεσόγειο Θάλασσα και το Αιγαίο Πέλαγος !.
Η Κίνα συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία των υποδομών στην Μέση Ανατολή με πλήθος εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες με τις αραβικές χώρες της περιοχής , πραγματοποιώντας εδώ και τουλάχιστον τρία  χρόνια μια σημαντική  προβολή ισχύος στην περιοχή.
45971113commando7
Επίσης κινεζικές κρατικές  εταιρείες  ολοκληρώνουν την κατασκευή της  ναυτικής βάσης στο Τζιμπουτί, η οποία θα φιλοξενήσει μέχρι και 10 χιλιάδες Κινέζους στρατιώτες.
Στην πραγματικότητα, ο ισλαμικός στρατός (ISIS) έχει επιτεθεί ΕΠΙΣΗΜΑ τα εδάφη των χωρών Κ.Α.Κ και κοντά στα κινεζικά σύνορα. Στις 16 Ιουλίου 2015, οι δυνάμεις ασφαλείας της Κιργιζίας απέτρεψαν  δύο επιθέσεις εναντίον της στρατιωτικής  βάσης αλλά και της παρακείμενης  βάσης της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Μερικές φατρίες των Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν έδωσαν όρκο πίστης στον ISIS και ανακοίνωσαν την δημιουργία του «Χαλιφάτου του Χορασάν». Η Ινδία επίσης φοβάται ότι το Κασμίρ θα μετατραπεί σε ορμητήριο επιθέσεων  του ISIS.
Στην Συρία  ο κινεζικός στρατός θα παρέχει την  απαραίτητη δύναμη πεζικού για την εξολόθρευση των Τζιχαντιστών . Η Κίνα έχει ήδη συζητήσει την ιδέα της αποστολής στρατευμάτων στον πόλεμο εναντίον του ISIS από τον  Σεπτέμβριο 2014. Την ίδια στιγμή, η Κίνα έχει προσφέρει στο Ιράκ την δυνατότητα εναέριων επιθέσεων στις θέσεις του ισλαμικού κράτους.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν  πλέον ανάγκη τους  ενεργειακούς  πόρους  της Μέσης Ανατολής( Ελέω Αρκτικής) , και δεν σκοπεύουν  να στείλουν  στρατεύματα στην Συρία, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ενίσχυση της εξάρτησης της Κίνας από την Μέση Ανατολή σε πετρέλαιο και του δρόμου του μεταξιού, η είσοδος της Κίνας στον πόλεμο εναντίον του ISIS θα είναι ευπρόσδεκτη από την Ουάσιγκτον .
Το Ισραήλ επίσης, βλέπει θετικά την παρουσία κινεζικού στρατού, διότι έτσι θα περιοριστεί η δράση της Τεχεράνης και κατ” επέκταση της  Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ. Άλλωστε οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις Ισραήλ και Κίνας είναι κάτι παραπάνω από καλές.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας IZVESTIA το 2012,  οι ειρηνευτικές δυνάμεις του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), μπορούν να συμμετάσχουν στην επίλυση της συριακής σύγκρουσης, είπε: ο Ρώσος Γενικός Γραμματέας  CSTO Γενικός Γραμματέας Nikolai Μπρντοϊούζα. 
Άρα το σχέδιο υπήρχε για την  πολεμική εμπλοκή της Κίνας στην Συρία  , είτε με υπό  τον «μανδύα» του «ΝΑΤΟ της Ανατολής» του συνασπισμού CSTO , είτε από μόνη της .
Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό η Συρία  «συγκεντρώνει» ήδη τα «βλέμματα» όλων των υπερδυνάμεων του Πλανήτη και πολλών άλλων χωρών. Το τι ακριβώς θα γίνει « εκεί» γίνεται κατανοητό μέρα με την ημέρα .
pentapostagma.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.