Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


12043079_996940613681803_1844437463242785005_n

Η ρωσική πολεμική αεροπορία που αναπτύχθηκε στη Λατάκια,  ξεκίνησε από προχθές το βράδυ  βομβιστικές επιθέσεις εναντίον των ισχυρών θέσεων και των οδών εφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους, όλα αυτά σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας, η οποία επίσης άρχισε να  χρησιμοποιεί το νέο ρωσικό αεροσκάφος ώστε στο μέλλον να επιχειρεί με αυτό το μοντέλο χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας.

Η πρώτη και η πιο σημαντική βομβιστική επίθεση έγινε στην πόλη προπύργιο της ISIS, Ράκκα όπου βρίσκονται οι μεγάλες υπόγειες αποθήκες όπλων. Επίσης βομβαρδίστηκαν οι οδοί ανεφοδιασμού που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος Ιράκ και Συρίας, οι οποίοι περνούν έξω από την πόλη, και οδηγούν σε Ιράκ και Τουρκία. Ιδιαίτερα ένας από τους μεγάλους οδικούς άξονες κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη, αποτελεί σφραγίδα  της ISIS καθώς χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε να προμηθευτεί όπλα ή νέα μαχητικά, από την οργάνωση στο Ιράκ.
Η δεύτερη βομβιστική επίθεση εστίασε στο Ντέιρ ΈΖορ  βοηθώντας τα συριακά στρατεύματα που εδώ και μήνες παρά το ότι περικυκλωμένα  από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη, καταφέρνουν με θυσίες αίματος να κρατούν τον έλεγχο του αεροδρομίου και  τις στρατιωτικές βάσεις που η ISIS προσπαθεί να  αδράξει χωρίς επιτυχία.
Στην Παλμύρα ο Συριακός Αραβικός στρατός με την εναέρια κάλυψη των Ρώσων κατάρθωσε σε δύο ημέρες, να εγκαταστήσει κεραίες επικοινωνίας  στο κάστρο της Παλμύρας, κοντά στην πόλη και στα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου. Τώρα ετοιμάζονται για μια επίθεση στην πόλη αφού  η ρωσική αεροπορία και η συριακή  βομβάρδισαν τρομοκράτες που έχουν διαχυθεί σε ολόκληρη την περιοχή για να προσπαθήσουν να αποκρούσουν την επίθεση.
Συνολικά οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, άφησε νεκρούς τουλάχιστον 150 τρομοκράτες ενώ συγχρόνως κατέστρεψε τα όπλα, τα οχήματα και τα άρματα μάχης και εμποδίζοντάς  την ελεύθερη κυκλοφορία  στις περιοχές που ελέγχουν.
Σε μία ημέρα, οι ρωσικές  βομβιστικές επιθέσεις σε συντονισμό με τον Συριακό Στρατό έπληξαν με τον  πιο βάναυσο τρόπο την  ISIS ενώ ένα έτος «βομβαρδισμών» του υποτιθέμενου συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τους ισχυροποίησε μέσα από την γελοιότητα των επιχειρήσεων.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.