Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η Γαλλία «εμπλέκεται» στην Συρία εναντίον του ISIS, λόγω ρωσικής επέμβασης


rafalle


Η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο αεροπορικών επιθέσεων στην Συρία στις θέσεις των μαχητών της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος» (IG) γράφει η γαλλική εφημερίδα le  Monde επικαλούμενη «ανώτερες στρατιωτικές πηγές», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Η δυνατότητα αυτή συζητήθηκε σε συνεδρίαση του  Συμβουλίου Άμυνας, αποτελούμενου από τον  Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ  του Υπουργού Άμυνας, του ΑΓΕΕΔ κά , σχετικά με  την συριακή κρίση.

Μέχρι τώρα, η συμμετοχή της Γαλλίας στην επιχείρηση εναντίον του ισλαμικού στρατού στη Συρία αποκλείονταν  εντελώς. Η ηγεσία της χώρας, «εξετάζει την εξέλιξη αυτή «, ανέφερε η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η μαζική μετανάστευση των Σύρων, η αποτυχία του συνασπισμού  να συντρίψει τον ISIS , καθώς  επίσης και η  ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στην περιοχή» θα μπορούσαν να ωθήσουν  την γαλλική κυβέρνηση  να λάβει  απόφαση σχετικά με την εφαρμογή  αεροπορικών επιδρομών στην Συρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γαλλική στρατιωτική επέμβαση θα μπορούσε να ξεκινήσει «μέσα στους επόμενους μήνες». Για το σκοπό αυτό προβλέπεται η χρήση μαχητικών αεροσκαφών  Mirage 2000, τα οποία θα έχουν έδρα στην  Ιορδανία, ή  Rafale, που  θα έχουν έδρα στα ΗΑΕ.
Ο συνασπισμός εναντίον των ισλαμιστών είναι μια συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ (μέχρι στιγμής περιορίζεται στις αεροπορικές επιδρομές), με την συνδρομή  των Κούρδων,  και των Ιρακινών. Ως αποτέλεσμα των μαχών, εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετά εκατομμύρια έχουν γίνει πρόσφυγες.
Η ουσία είναι ότι η Γαλλία αποτελεί ένα ακόμη «παίκτη» που προφανώς θα εμπλακεί στην Συρία ανεβάζοντας τους συμμετέχοντες σε τέσσερις.
Η Ρωσία, φέρεται να είχε διαπραγματευτεί παλαιότερα  μια περιφερειακή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Εμιράτου με την Σαουδική Αραβία, την Συρία και την Τουρκία, αλλά  αναγκάστηκε να αλλάξει στρατηγική μετά τα τουρκικά « παιχνίδια» .
Η Άγκυρα αποφάσισε να διαρρήξει  τους δεσμούς με τη Μόσχα, ακυρώνοντας , μετά από αμερικανικές πιέσεις , την σύμβαση του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish Stream» και δημιουργώντας με την Ουκρανία μια «Διεθνή Ισλαμική Ταξιαρχία» για να αποσταθεροποιηθεί η Κριμαία,  κτυπώντας παράλληλα  τους  Κούρδους  του  PKK .
Η Ουάσιγκτον  αναγκάστηκε επίσης να αλλάξει τη στρατηγική του μετά τους ελιγμούς του Στρατηγού John Allen ο οποίος είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο Ερντογάν να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» για το Ισλαμικό Εμιράτο στη βόρεια Συρία  .
Όλα  δυστυχώς συντείνουν στο σενάριο που « αναφέρουμε» περί ενός νέου «μεγάλου πολέμου» στο έδαφος της Συρίας, ο οποίος  είναι μια μεγάλη πραγματικότητα.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.