Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η Τουρκία θα ζητήσει τη βοήθεια του NATO για τη Συρία!

Image

“Η Άγκυρα, αν χρειαστεί, θα ζητήσει την βοήθεια του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των απειλών του καθεστώτος του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ και της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Άχμετ Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Τουρκία θα συμμετέχει στις δράσεις του ΝΑΤΟ.
“Φυσικά, αν υπάρξει μια τέτοια ανάγκη, θα ζητήσουμε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής, όπως επιθέσεις με ρουκέτες απο τη Συρία και τρομοκρατικές απειλές που προέρχονται απο το εσωτερικό της χώρας”, είπε ο Νταβούντογλου.
Η Συρία μπήκε σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου απο το 2011. Δυνάμεις της κυβέρνησης έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με τις ένοπλες δυνάμεις ανταρτών, συμπεριλαμβανομένου του ISIL, το οποίο απασχολεί ένα μεγάλο μέρος της χώρας.
Η Τουρκία, μαζί με πολλές δυτικές χώρες, έχει πάρει σκληρή γραμμή του καθεστώτος Άσαντ λέγοντας ότι ο πρόεδρος της Συρίας πρέπει να καθαιρεθεί με σκοπό να τελειώσει, στο ήμισυ τουλάχιστον, μια δεκαετία εμφυλίου Πολέμου.
ΠΗΓΗ: sputniknews
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.