Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΟΤΑΧΩΣ προς ¨Παγκόσμια στενότητα¨ μέσα από τον Βόσπορο και το Σουέζ


ΒΟΣΠΟΡΟΣ -ΣΟΥΕΖ

Και εκεί που ο Σουλτάνος Ερντογάν προτείνει την ¨αυτοκράτειρα Σίσσυ¨ κ. Μέρκελ να κάνει αποδεκτή την χώρα στην ΕΕ προκύπτει η διάπλαση παίδων ¨αλα τούρκα-τζιχάντ¨ σαν να λέμε γενίτσαροι –τζιχαντιστές.
¨Στην Κωνσταντινούπολη αποκαλύφθηκε κέντρο διδασκαλίας παιδιών-τζιχαντιστών.

Έχουν συλληφθεί 24 ύποπτοι, οι οποίοι είναι από το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν, έχουν διασυνδέσεις με το ‘Ισλαμικό Κράτος’ και ‘κατηχούν’ παιδιά στις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης Πέντικ και Μπασά Σεχίρ, όπως δημοσιεύει η «Hurriyet» επικαλούμενη πληροφορίες από την «Vatan»¨ Οκτώβριος 19, 2015 echedoros-a.gr/
Όσο και να επιμένουν οι Δυτικοί ο πολιτισμός έχει προ πολλού φυγαδευτεί από την γειτονική χώρα πλην ειδικών εξαιρέσεων μεμονωμένων πολιτισμικών νησίδων.
Αυτό πιθανώς να σκέφτονται και οι Δυτικοί δηλ. να φυγαδεύσουν τα συμφέροντα τους από την σημερινή Τουρκία που όπως και οι ίδιοι οι Τούρκοι φοβούνται πάει για διάλυση.
Ένα πράγμα όμως τους κρατάει ακόμα εκεί και είναι τα περίφημα ΣΤΕΝΑ.
Το σκεπτικό τους είναι πως θα διαχειριστούν τα ΣΤΕΝΑ άμα τη διαλύσει της Τουρκίας;
Μήπως και η κ. Μέρκελ πήγε για να συζητήσει αυτό το θέμα και σε σχέση με τα πολεμικά κομβόι υψηλής τεχνολογίας στρατιωτικών εφοδίων που κατεβάζουν οι Ρώσοι στην Συρία;
Ήδη οι Ρώσοι πήραν φόρα και επιθυμούν να πατήσουν για καλά το πόδι τους στην Μέση Ανατολή.
¨Η Μόσχα αποφάσισε να δημιουργήσει μια μεγάλη στρατιωτική βάση στη Συρία που θα περιλαμβάνει αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις καθώς θα έχει τη δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης του στόλου της Μεσογείου, όπως σημειώνει η ‘αλ Χαντάθ’ ¨ Οκτώβριος 17, 2015.echedoros-a.gr/
Ήδη πρέπει να περιμένουμε ότι κάτι θα αλλάξει στα ΣΤΕΝΑ ακόμα και σε σχέση με τον αντίστοιχο εναέριο χώρο τους.
¨Η Βουλγαρία προφασίστηκε τυπικούς λόγους για να αρνηθεί παραχώρηση άδειας σε αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου έκτακτων αναγκών που ήταν φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. ¨Οκτώβριος 16, 2015. echedoros-a.gr/
¨Μέσα σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις υπάρχει και το σενάριο του κλεισίματος των στενών του Βοσπόρου με κάποια «πρόφαση», πιθανότατα περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα ή κάτι «ΑΛΛΟ». Αυτό άφησε να εννοεί ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας. Μία τέτοια κίνηση από την Τουρκία θα ήταν σαφώς αιτία πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ θα ενέπλεκε πιθανόν και την χώρα μας.
Τα ρωσικά πολεμικά πλοία τα οποία διέρχονται διαμέσου του Βοσπόρου είναι μια άλλη υπενθύμιση ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ενισχύσει την συλλογική του ασφάλεια, τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Michael Fallon. pentapostagma.gr/11 Οκτωβρίου 2015
Το ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ των Στενών είναι πολύ μεγάλο και δεν σχετίζεται μόνο με την Συρία αλλά ουσιαστικά με την αντιμετώπιση εκ μέρους των Ρώσων της Σαουδικής Αραβίας που παίζει πλέον γεωπολιτικά δυνατά τα τελευταία 24ωρα.
Και αυτό μπορεί να γίνει μέσω της πρόσφατα διαπλατυσμένης διώρυγας του Σουέζ και του πολεμικού μετώπου της Υεμένης.
¨Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ παρέδωσαν την πρώτη παρτίδα νέας γενιάς αντιαεροπορικών συστημάτων Stinger MANPADS στους ισλαμιστές της Συρίας με την αντίδραση της Ρωσίας να είναι άμεση αφού ειδοποίησε την Σ.Αραβία ότι θα υποστηρίξει τους Χούτις στην Υεμένη ενώ θα δημιουργήσει και «no-fly zone «πάνω από τη χώρα ώστε να επικρατήσουν οι αντάρτες αν συνεχίσει να υποστηρίζει τρομοκράτες!
Κάτω από αυτή την εξέλιξη η Σ.Αραβία μετακίνησε Α / Α συστοιχίες στην Υεμένη!
Είναι φανερό πλέον πως η ρωσική στρατηγική στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει και την Υεμένη αφού αν οι Χούτις κερδίσουν τότε θα ελέγξουν τα Στενά Μπαμπ αλ Μαντάμπ που συνδέουν Ερυθρά Θάλασσα με Κόλπο του Άντεν ελέγχοντας τη ροή του πετρελαίου παγκοσμίως¨ του Βασίλη Καπούλα 16/10/201 defencenet.gr/
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα τι θα μπορούσανε να κάνουν οι Δυτικοί;
Στέλνουν την κ. Μέρκελ στην Άγκυρα για να κάνει τεχνητή αναπνοή στον κ. Ερντογάν δηλ. να του δώσει το φιλί της ζωής και ταυτόχρονα εξαγγέλλουν μεγάλη Νατοική άσκηση στην Λεκάνη της Αν. Μεσογείου για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους διαδρόμους ναυσιπλοΐας του Αιγαίου που σχετίζονται με τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου αλλά δίνουν και παρόν στην γειτονική διώρυγα του Σουέζ.
¨Σε μια ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην πλανητική ασφάλεια και να οδηγήσει ακόμα και σε πυρηνικό όλεθρο προχωράει το ΝΑΤΟ εν μέσω των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία ξεκινώντας σήμερα την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση εδώ και μια δεκαετία την Trident Juncture 2015 , προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις μετά την ηχηρή κάθοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο Θάλασσα.
36.000 στρατιώτες, από 30 κράτη, 140 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων, και πάνω από 60 πολεμικά πλοία και υποβρύχια, για πάνω από πέντε εβδομάδες, θα πραγματοποιούν πολεμικά σενάρια στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο .
«Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να δράσουν παντού σε έναν σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Michael Fallon, αγνοώντας και αυτός ότι θέτει τις τύχες του πλανήτη σε κίνδυνο αφού στην ανατολική Μεσόγειο δρουν αυτή την στιγμή 22 ρωσικά πολεμικά πλοία, με το ίδιο το Moskva να επιχειρεί στις ακτές της Συρίας¨. Θεόφραστου Ανδρεόπουλου defencenet.gr 19/10/2015
Τελικά δεν έχει μόνο ο κοσμάκης στενότητα πως θα διαχειριστεί την καθημερινότητα του αλλά μεγαλύτερη στενότητα την έχει ¨το στενό μυαλό¨ των γεωπολιτικά επικυρίαρχων που στο τέλος θα οδηγήσουν τα πράγματα σε παγκόσμιο μακελειό.
Τι μπορεί άλλωστε να περιμένει κανείς από ανθρώπους που δεν γαλουχήθηκαν ή δεν εμφορούνται από την πολιτισμική κουλτούρα του Ελληνοχριστιανικού –Ρωμαίικου ιδεώδους που κάποτε έδινε λίγο φως στο κόσμο και σήμερα δεν δίνει τίποτε.
Να το πούμε πιο απλά ξεκίνησαν από Ανατολή και Δύση μήπως γίνουν αυτοκράτορες- επικυρίαρχοι σαν τον Μεγ. Κωνσταντίνο αλλά στην διαδρομή με τις εκατόμβες των θυμάτων που δημιούργησαν και πρόκειται να δημιουργήσουν θα κατανοήσουν ότι η ιστορία θα τους καταγράψει σαν νεκροθάφτες –πλανητάρχες.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.