Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μόσχα:παραβιάστηκε για δευτερόλεπτα ο εναέριος χώρος της Τουρκίας λόγω κακών καιρικών συνθηκών….


αλλά να ξεχάσει και τη no fly zone στα σύνορα με Συρία
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι κατά την διάρκεια της ημέρας η ρωσική αεροπορία στη Συρία βομβάρδισε 10 στόχους της Daash σε Χαλέπι,Χομς, Idlib και Δαμασκό.

Σύμφωνα με το AFP η δήλωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά πραγματοποίησαν 15 εξόδους και υπογράμμισε ότι κατέστρεψαν Διοικητήρια τρομοκρατών στην περιοχή του Χαλεπίου  και σκότωσαν αρκετά μέλη της « Daash » σε Idlib, Homs και Δαμασκό.Στην επαρχία της Χομς καταστράφηκαν 20 τανκ και 2 αποθήκες πυρομαχικών αλλά και 30 οχήματα και θωρακισμένα στην επαρχία του Ιντλίμπ.Κυρίως τα χτυπήματα στόχευαν στον ορεινό τομεά της επαρχίας της Δαμασκού lόπου ένα επιχειρησιακό κέντρο της ISIS και ένας πυρηνας τηελεπικοινωνιών καταστράφηκαν.
Ο στρατηγός Igor Konashenkov εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι ρωσικό μαχητικό εισχώρησε για κάποια δευτερόλεπτα στον εναέριο χώρο της Τουρκίας λόγω κακοκαιρίας.
Ο Konashenkov στη δήλωσή του αναφέρει ότι « ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Su -30 εισχώρησε για κάποια δυτερόλεπτα στον τουρκικό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια του ελιγμού του κι ενώ επέστρεφε στο αεροδρόμιο ». »Αυτό το περιστατικό οφείλεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή και δεν έχει καμιά σχέση με συνωμοσία. »
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhaïl Bogdanov, δήλωσε ότι η Μόσχα αντιτίθεται σε μια no fly zone στη Συρία.Ο  Bogdanov τόνισε ότι η Μόσχα αρνείται την πρόταση της Άγκυρας για την εγκατάσταση ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού στην παραμεθόρια περιοχή της Συρίας στα σύνορα με Τουρκία.alalam 5/10/15
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.