Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΙ Ο ΖΙΜΠΓΚΝΙΟΥ ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ «ΚΑΠΕΛΟ»!


abdnin_tek_sansi_rusyayi_ikna_etmek_h77170_8642f

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η μόνη δυνατότητα που έχουν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες να προστατέψουν τα συμφέροντα του στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, είναι να αποδεχτεί την ρωσική επέμβαση στην Συρία και να συνεργαστεί με τους Ρώσους.

Ο πρώην βασικός σύμβουλος του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Τζίμυ Κάρτερ και για πολλούς από τους αρχιτέκτονες της Νέας Τάξης, σε μια μακροσκελή αναφορά που έκανε για την ρωσική επέμβαση στην Συρία τόνισε πως οι ΗΠΑ έχουν δυο επιλογές για την εξέλιξη αυτή.
Η πρώτη είναι να σταματήσουν με δυναμικό τρόπο την επέμβαση αυτή και η δεύτερη επιλογή είναι να την αποδεχτούν και να συνεργαστούν με τους Ρώσους. Αυτή η δεύτερη επιλογή, σύμφωνα με τον παλαίμαχο Αμερικανό διπλωμάτη, είναι προτιμητέα σε αυτή την συγκυρία.
Εντυπωσιακό είναι πως ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι αναγνώρισε το δικαίωμα της Ρωσίας να επέμβει στην Συρία, αλλά παράλληλα υποστήριξε πως θα πρέπει να προστατευτούν τα αμερικανικά συμφέροντα που θίγονται από αυτή την επέμβαση. Σύμφωνα με τον Μπρεζίνσκι οι ΗΠΑ με τις τελευταίες εξελίξεις κινδυνεύουν να χάσουν την πρωτοκαθεδρία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή και αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
Ένας τρόπος προς αυτή την κατεύθυνση είναι η…  δυνατότητα  αφοπλισμού, όπως τόνισε, των ρωσικών αεροσκαφών και του ρωσικού στόλου που επιχειρεί στην περιοχή. Φυσικά κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο και αυτό ο Μπρεζίνσκυ το γνωρίζει πολύ καλά.
Καταλήγοντας ο Μπρεζίνσκι ανέφερε ότι αυτή την στιγμή η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τις ΗΠΑ είναι η συνεννόηση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για μια κοινή δράση στην Συρία, κάτι που σίγουρα εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα και…στη συνέχεια «βλέπουμε»!
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιοιγράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.