Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η… «ΠΑΡΕΛΑΣΗ» ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ


resized_bf04d-A544476_02

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Καταδικασμένοι οι Τούρκοι να παρακολουθούν εν μέσω της μεγάλης επιδείνωσης της κρίσης στην Συρία και της ρωσικής επέμβασης που τους έχει θορυβήσει ξυπνώντας παλιές οδυνηρές αναμνήσεις, την συνεχή κάθοδο του ρωσικού πολεμικού στόλου από την Μαύρη Θάλασσα μέσω του Βοσπόρου και των Στενών του Ελλήσποντου, προς την Α. Μεσόγειο.

Έτσι, χτες το πρωί άλλο ένα πλοίο του ρωσικού πολεμικού στόλου διάβηκε τα Στενά και ανοίχτηκε στο Αιγαίο Πέλαγος με κατεύθυνση την βάση των Ρώσων στην Συρία.
Συγκεκριμένα το Νο 142 ρωσικό πολεμικό πλοίο, με την ονομασία «Novocherkassk», πέρασε με όλη την μεγαλοπρέπεια του όγκου του τον Βόσπορο παρακολουθούμενο φυσικά από τα τουρκικά τηλεσκόπια και αφού κατευθύνθηκε στα Στενά του Ελλήσποντου διανύοντας την θάλασσα του Μαρμαρά, ανοίχτηκε στο Αιγαίο Πέλαγος Σημειωτέον ότι οι Ρώσοι δεν έδωσαν καμία πληροφορία και κανένα σήμα για την διέλευση του πολεμικού τους πλοίου στους Τούρκους, γεγονός που επαύξησε την ένταση τους.
Εδώ και μέρες σημειώνεται μια συνεχή ροη των ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Μαύρη Θάλασσα δια μέσω των Στενών προς την Μεσόγειο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους Τούρκους καθώς διαπιστώνουν πως η Ρωσία φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει η στρατιωτική επέμβαση στην Μέση Ανατολή για να ξεκαθαρίσει την περιοχή από τους δολοφόνους Τζιχαντιστές.
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.