Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Νικητής στη Συρία, νικητής και στην Ουκρανία ο Πούτιν



Η παρισινή θλίψη του Ποροσένκο και το διασκεδαστικό χαμόγελο του Πούτιν
VladislavBreeg, Réseau International (Γαλλία)
Τι ήρθε να κάνει ο Πούτιν  στο Παρίσι;
Γνωρίζοντας απέξω και ανακατωτά την κατάσταση στην Ουκρανία, ήξερε καλύτερα από τον καθένα ότι δεν είναι τα μπλα μπλα του Παρισιού που θα αλλάξουν κάτι. Ξεφεύγει εντελώς από τον έλεγχο αυτών των κυρίων και κυρίων που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ελέγξουν τα γεγονότα.

Η περίφημη φράση του στον ΟΗΕ για τους τρομοκράτες: 
«Καταλαβαίνετε τι έχετε κάνει» θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί εδώ σε αυτή τη συνάντηση στο Παρίσι η οποία δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι τα γεγονότα ακολουθούν μια πορεία όπου ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ολάντ ούτε ο Ποροσένκο δεν μπορούν πλέον να πιάσουν.
Ο Πούτιν θα γελούσε πίσω από τα μανίκια του.
***
Ή η συνάντηση κορυφής τύπου Νορμανδίας στις 2 Οκτώβρη 2015 στο Παρίσι, όπως την βλέπει ένας βουλευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.
Πολλοί είναι που δεν καταλαβαίνουν τους λόγους της παρισινής θλίψης του Ποροσένκο και τα αθόρυβα σφυρίγματα του.
Θα φέρω λίγο φως στα γεγονότα.
Δεδομένου ότι η Ουκρανία δεν έχει υλοποιήσει σχεδόν τίποτα από τις συμφωνίες του Μινσκ, αλλά είχε την προσδοκία να θέλει να εδραιωθεί ως ένα μέρος που να είναι σε θέση να τηρεί τις συμφωνίες (κατά τη γνώμη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) ο Αμερικανός καραγκιόζης πίστεψε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ευτυχία.
Αλλά γελάστηκε πολύ σκληρά.
Αποδεικνύεται ότι αυτό που συμβαίνει για τους αυτόχθονες, δεν ταιριάζει ούτε στην Μέρκελ, ας μη μιλήσουμε για τον Πούτιν.
Έτσι, είχε το δικαίωμα να ακούσει ένα σύντομο κατάλογο του  έπρεπε να κάνει μέχρι το τέλος του έτους: να σταματήσει τον βομβαρδισμό (δεν μπορεί να το διατάξει, επειδή οι ίδιοι οι Ναζί Sonderkommando αμφισβητούν τη ράτσα του επικεφαλής διοικητή τους), να αποσύρει όλο το εξοπλισμό στις καθορισμένες αποστάσεις (ούτε αυτό δεν είναι σε θέση να το κάνει για τους ίδιους λόγους), να αποκαταστήσει τις οικονομικές σχέσεις (αυτό ούτε καν συζητιέται, καθώς με την τρέχουσα κατάσταση,  οι Ουκρανοί στρατηγοί τσεπώνουν  ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ), να χορηγήσει ειδικό καθεστώς στις δημοκρατίες  Donetsk People'sRepublic (DNR)/ Luhansk People's Republic (LNR) σε μόνιμη βάση (είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα το πετύχει), να εγκρίνει τροποποιήσεις του νόμου περί τοπικών εκλογών για τις οποίες θα συμφωνήσει μαζί μας (άνευ σχόλιου) ...
Περαιτέρω, μια ντουζίνα μικροπράγματα όπως: να υπογράψει ένα νόμο αμνηστίας, η ανταλλαγή αιχμαλώτων, να αποδεχτεί ότι οι δύο δημοκρατίες έχουν η καθεμία το δικό τους στρατό, αστυνομία, να εξετάσει πώς η Ουκρανία θα πληρώσει τις συντάξεις και μπλα μπλα μπλα ...
Και τώρα σας αφήνω να φανταστείτε την Ουκρανία που θα βάλει όλα αυτά σε πράξη.
Οι δημοκρατίες DNR / LNR κατάφεραν να πάρουν το ειδικό καθεστώς μέσα στην Ουκρανία, ενώ διαθέτουν οι ίδιες τις κυβερνήσεις τους, τους στρατούς, τα δικαστήρια, εισαγγελείς, αστυνομία τους, και καταβάλλουν στο προϋπολογισμό του κράτους, όχι το 80% αλλά περίπου το 20%, ενώ διαθέτουν πλήρη οικονομική και πολιτική ελευθερία ..
Έχετε φανταστεί τι αναταραχή θα προκαλέσει σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας από τη Γαλικία μέχρι την Οδησσό;;;
Είδατε την έκφραση του προσώπου του Πούτιν;
Επειδή ο ίδιος μπορεί κάλλιστα να το φαντασθεί.
Vladislav Breeg
Μετάφραση από τα ρωσικά σε γαλλικά Σβετλάνα Kissileva
http://novorossia.today/vladislav-breeg-la-tristesse-parisienne-de-porochenko/
Μετάφραση από τα γαλλικά, Κριστιάν Άκκυριά.
http://reseauinternational.net/la-tristesse-parisienne-de-porochenko-et-le-sourire-amuse-de-poutine/
Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/10/blog-post_30.html
esxatianasxesi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.