Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η ομοφυλόφιλη επίσκοπος ζητάει από εκκλησία να κατεβάσει κάθε σταυρό για να νιώθουν «πιο ευπρόσδεκτοι» οι μουσουλμάνοι



 Η επίσκοπος της Στοκχόλμης Eva Brunne πρότεινε μια εκκλησία στην επισκοπή της να αφαιρέσει κάθε σημάδι σταυρού και να τοποθετήσει μάλιστα και μια σήμανση που να δείχνει τηνκατεύθυνση προς τη Μέκκα προς όφελος των μουσουλμάνων πιστών!
Η Brunne, η οποία έγινε η πρώτη ανοιχτά λεσβία επίσκοπος του κόσμου στην εκκλησία της Σουηδίας το 2009 και έχει ένα μικρό γιο με τη «σύζυγό» της και συνάδελφο λεσβία ιερέα GunillaLinden, έκανε την πρόταση να γίνουν «πιο ευπρόσδεκτοι» εκείνοι που έχουν άλλα δόγματα.

Η εκκλησία που μπήκε στο στόχαστρο της επισκόπου είναι η εκκλησία των ναυτικών στα ανατολικά ναυπηγεία της Στοκχόλμης. Η επίσκοπος πρότεινε στον ιερέα να εξηγήσει τι θα έκανε αν το πλήρωμα του πλοίου ερχόταν στο λιμένα και δεν ήταν χριστιανοί, αλλά ήθελαν να προσευχηθούν.
Αποκαλώντας τους μουσουλμάνους επισκέπτες στα εκκλησία «αγγέλους», η επίσκοπος έγραψε αργότερα στο επίσημο blog της ότι η αφαίρεση των χριστιανικών συμβόλων από την εκκλησία και η προετοιμασία του κτιρίου για τη μουσουλμανική προσευχή δεν κάνει έναν ιερέα λιγότερο υπερασπιστή της πίστης. Μάλλον, αν δεν το κάνει, θα είναι ένας «τσιγκούνης απέναντι σε ανθρώπους άλλων θρησκειών».
Η επίσκοπος επέμενε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα, αφού ήδη όλα τα αεροδρόμια και τα νοσοκομεία έχουν πολυθρησκευτικά δωμάτια προσευχής. Η ανακοίνωση πάντως, προκάλεσε διαμαρτυρίες.
Ο πατέρας Patrik Pettersson, ένας από τους ιερείς στην επισκοπή και ενεργός στην ίδια ενορία διαμαρτυρήθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσε να εξισωθεί μια αφιερωμένη εκκλησία με ένα δωμάτιο προσευχής, παρατηρώντας «Θα περίμενα ένας  επίσκοπος να είναι σε θέση να πει τη διαφορά». Αποκάλεσε δε τα λόγια της επισκόπου «απερίσκεπτα θεολογικά».

Ιερέας στην επίμαχη εκκλησία είναι γυναίκα, η Kiki Wetterberg, η οποία και ερωτώμενη είπε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους ή τους ινδουιστές ναυτικούς που έρχονται εδώ και να προσευχηθούν. Αλλά πιστεύω ότι είμαστε μια χριστιανική εκκλησία, οπότε πρέπει να κρατάμε τα σύμβολα. Αν επισκεφθώ ένα τζαμί δεν θα τους ζητήσω να κατεβάσουν τα σύμβολά τους. Είναι δική μου επιλογή μου να πάω εκεί».
Τα ανώτερα κλιμάκια της Εκκλησίας της Σουηδίας, όπως και άλλες εκκλησίες σε ολόκληρη την Ευρώπη, φαίνεται να επενδύουν στην ‘ποικιλομορφία’. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η εκκλησία στον πολυπολιτισμικό παράδεισο Malmö δήλωσε ότι θα πρέπει να κάνειλειτουργία «αλληλεγγύης» με την τοπική μουσουλμανική κοινότητα ως διαμαρτυρία εναντίον πορεία από την αντι-ισιλαμιστική κίνηση PEGIDA στην πόλη.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.