Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΣΟΚ στο Παρίσι – Πτώματα στους δρόμους – 60 οι νεκροί (φωτο + βίντεο)


ΣΟΚ στο Παρίσι – Πτώματα στους δρόμους – 60 οι νεκροί (φωτο + βίντεο)

Παρίσι: 60 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τελευταία καταμέτρηση, από την τριπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ενώ μετά τις 12.30 ξημερώματα Σαββάτου, αναφέρθηκε και άλλη -τέταρτη- επίθεση στο εμπορικό κέντρο Les Halles της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πιο πρόσφατες πληροφορίες ανεβάζουν τις επιθέσεις σε 5 στον αριθμό.
Ο στρατός έχει βγει στους δρόμους.
Φωτογραφίες που αναρτούνται στο Twitter δείχνουν νεκρούς ανθρώπους να κείτονται στους δρόμους.
paris1
paris2
Η μία επίθεση έγινε με καλάσνικοφ σε εστιατόριο στη Rue Bichat, δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο στάδιο Stade de France, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας Γερμανίας, και μια ακόμα επίθεση έγινε στο θέατρο Bataclan, όπου οι τρομοκράτες λέγεται ότι κρατούν 60 ή 80, ακόμα και μέχρι 100 ομήρους.
MAP
Τον αγώνα στο Stade de France παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και οι άνδρες της ασφάλειάς του τον απομάκρυναν άμεσα.
Δείτε τον πανικό που επικράτησε στο γήπεδο μετά τις εκρήξεις:



Οι πρώτες αναφορές έλεγαν ότι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εστιατόριο και 15 στο θέατρο. Πυροβολισμοί επίσης ακούστηκαν και σε μπαρ της γαλλικής πρωτεύουσας.
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι ξεκάθαρο ποια τρομοκρατική οργάνωση έχει εξαπολύσει τις επιθέσεις, αλλά όλοι υποψιάζονται τζιχαντιστές.
Δείτε βίντεο από τους δρόμους του Παρισιού λίγο μετά τις πρώτες επιθέσεις:



Δείτε βίντεο με ανθρώπους τραυματισμένους:



Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν 5 επιθέσεις:

map2
tribune.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.