Σελίδες

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικά και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη «παίζουν τη γάτα με το ποντίκι» πάνω από την Συρία


rusia 1


Σύμφωνα με συριακά ΜΜΕ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία την  Κυριακή 01, Νοεμβρίου, πραγματοποίησε δύο εξόδους εναντίον του συριακού στρατού και βάσεων της Χεζμπολάχ στα βουνά  Qalamoun  στα σύνορα με το Λίβανο.

 Ο Ισραηλινός Στρατός αρνήθηκε από την πλευρά του να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές. Συριακές πηγές περιέγραψαν ένα μεγάλο αριθμό των ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία υλοποίησαν αποστολές βομβαρδισμού σε μονάδα  της Χεζμπολάχ που βρίσκονταν στο χωριό  El Ain στο βόρειο Λίβανο, και σε αποθήκη πυρομαχικών της 155ης Ταξιαρχίας του συριακού στρατού στο Al-Katifa προς τα ανατολικά.
Οι δύο στόχοι απέχουν 70 χιλιόμετρα μεταξύ τους. Έτσι, αυτές οι αεροπορικές επιδρομές πρέπει να είχαν  ως στόχο δύο βασικά σημεία κατά μήκος της διαδρομής που χρησιμοποιούν οι Ιρανοί  για την προμήθεια όπλων προς την Χεζμπολάχ. Από ότι όμως φάινεται τα ισαηλινά αεροσκάφη «κλειδώθηκαν» από τα ρωσικά ραντάρ, ή δέχθηκαν  ηλεκτρονικό πόλεμο από τους Ρώσους.
Σύμφωνα με γνωστό ισραηλινό ΜΜΕ θίγονται  επίσης τρία σημαντικά ζητήματα:
Μήπως το κέντρο αεροπορικής διοίκησης του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ χρησιμοποιεί  την τηλεφωνική γραμμή για να γνωστοποιήσει στην την εφαρμογή των αεροπορικών επιθέσεων εναντίον στόχων της Συρίας και της Χεζμπολάχ, εξηγώντας ότι δεν έχει ως στόχο ρωσικούς στόχους  στην Συρία;
Πολύ  πιθανό λένε οι Ισραηλινοί. Οι  Ρώσοι όμως δεν ανέχονται  ισραηλινούς βομβαρδισμούς κοντά στο δικό τους pentapostagma.gr, στρατιωτικό θύλακα στην επαρχία της Λατάκειας. Εμείς απο την ιστοσελίδα μας  θεωρούμε ότι η πρώτη περίπτωση είναι στο όριο των σχέσων των δύο χωρών.
Μήπως τα ρωσικά αεροσκάφη επιτήρησης και οι επίγειοι σταθμοί ραντάρ εντόπισαν τα ισραηλινά αεροσκάφη και αποφάσισαν να μην παρέμβουν;
Το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων Debka, αναφέρει ότι το Ισραήλ  κάνει τα στραβά μάτια για τις  ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά τις τελευταίες ημέρες εναντίον ανταρτών θέσεις στη νότια πόλη της Deraa και Quneitra κοντά στα υψώματα του Γκολάν. Οι δύο περιπτώσεις δείχνουν μια συμφωνία «κυρίων» μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ, η οποία αναφέρει οι δύο δυνάμεις θα  απόσχουν από κάθε παρέμβαση στις  δραστηριότητες αλλήλων πάνω από τη Συρία.
Έτσι, η Μόσχα πιθανόν δίνει στο Ισραήλ αρκετά  περιθώρια για να χτυπήσει ιρανικούς στόχους στην Συρία και στην Χεζμπολάχ εφ “όσον δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στην ρωσική βάση;
Μήπως η ισραηλινή πολεμική αεροπορία με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων μπλοκάρει τα συστήματα εντοπισμού που είναι εγκατεστημένα στα ρωσικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη  και στα συστήματα αεράμυνας στη Συρία;
Στρατιωτικές πηγές DEBKAfile έχουν  την απάντηση.Το Ισραήλ και η Ρωσία διεξάγουν έναν μυστικό διαγωνισμό εδώ και 33 χρόνια, από την εποχή του  αξέχαστου επεισοδίου το 1982, όταν η ισραηλινή αεροπορία κατέστρεψε σε μια μόνο αεροπορική επίθεση ολόκληρο το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας που είχε εγκατασταθεί στην Συρία.
Από τότε, οι Ρώσοι έχουν εργαστεί σκληρά για να αναπτύξουν  μέτρα ηλεκτρονικού πολέμου για την απόκτηση υπεροχής έναντι των ισραηλινών,.
Αυτό όμως μπορεί να ακυρώθηκε στην περίπτωση των ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών την Κυριακή , όταν προφανώς εντοπίσθηκαν και κλειδώθηκαν από ρωσικά επίγεια συστήματα.
Δεν γνωρίζουμε , σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,ποιο ακριβώς παιχνίδι παίζουν Ρώσοι και Ισραηλινοί , αλλά σίγουρα αυτό είναι άκρως επικίνδυνο και κινέιται  στα όρια της πολεμικής εμπλοκής . Οι ισραηλινοί θεωρούν ότι είναι κυρίαρχοι στην περιοχή και νομίζουν ότι ενεργούν κατά το δοκούν , ενώ οι Ρώσοι «φέροντες» νέα οπλικά συστήματα , θέλουν να αλώσουν την Μέση Ανατολή. Ο κίνδυνος ενός επεισοδίου είναι υπαρκτός πιο πολύ από ποτέ. Δεν υπάρχουν συμφωνίες με τόσα αεροσκάφη πάνω απο την δυστυχισμένη Συρία. Αμερικανοί , Ισραηλινοί, Ρώσοι, Ιρανοί, Χεζμπολάδες , προμυνύουν σύγκρουση λίαν συντόμως.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.