Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η Γερμανία ‘‘έκλεισε‘’ τα σύνορα της στους πρόσφυγες αδιαφορώντας για την Ελλάδα και την ΕΕ


_germany_


Αυτό ήταν , το Βερολίνο ενεργώντας ως απόλυτος κυρίαρχος εντός  της ΕΕ, ‘‘αποφάσισε και διέταξε‘’ ότι τα σύνορα της χώρας θα κλείσουν  και αντιρρήσεις δεν ‘‘δεχόμεθα‘‘ από κανέναν .
Τώρα το που ακριβώς θα καταλήξει το ‘‘χάλι‘‘, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,  με τα εκατομμύρια των προσφύγων που αναμένουν επί τουρκικού εδάφους να περάσουν διαμέσου της Ελλάδος στην Ευρώπη, αυτό παραμένει  άγνωστο.
Το μόνο που μας επισήμανε η Κ.Μέρκελ είναι ότι οι πρόσφυγες θα προκαλέσουν πόλεμο στα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με τον πραγματικό ‘‘Καγκελάριο‘’ και ηγέτη της Γερμανίας με το  ‘’μόνιμο σφίξιμο στα χείλη‘‘, Β. Σόιμπλε  , η  Γερμανία δεν θα είναι σε θέση να δεχθεί πρόσφυγες . Όταν λέιε ο συγκκεριμένος Υπουργός κάτι αυτός είναι νόμος στην Γερμανία.
«Η Γερμανία θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι έχουμε φθάσει στο όριο των δυνατοτήτων τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να σας βοηθάμε  με την αποδοχή αυτής της ραγδαία ροής  μεταναστών »,  δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την περασμένη Κυριακή 8 Νοέμβριου 2015. Ο Σόιμπλε υποστήριξε τον περιορισμό των Σύρων που θέλουν μετακινηθούν σε  συγγενείς τους στη Γερμανία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
Το ίδιο λένε και οι Έλληνες Κύριε Σόιμπλε για αυτά που μας χρωστάει η Γερμανία ως κατοχικό δάνειο , αλλά και για τα τρία μνημόνια στα οποία επιβάλατε στην Ελλάδα. Όσο για την αναφερόμενη ‘’βοήθεια‘’ και το  μεταναστευτικό, πολλές χώρες και η Ελλάδα θεωρούν ότι είναι υποχρέωση της Γερμανίας  .  
Η Γερμανία έχει γίνει μαγνήτης για εκατομμύρια  ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την αναταραχή στη Μέση Ανατολή. Οι αρχές αναμένουν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έρθουν στη Γερμανία από 800000-1 000000 πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτό είναι ένα νούμερο τουλάχιστον δύο φορές μεγαλύτερο από ό, τι σε οποιοδήποτε προηγούμενο έτος, αναφέρει ξένο δημοσίευμα .
«Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στον κόσμο: “Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε . Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Αλλά οι επιλογές μας είναι περιορισμένες, πάρα πολύ, » συνέχισε ο Σόιμπλε.
Ο ρυθμός και η κλίμακα της άφιξης των προσφύγων άρχισαν να ασκούν  πίεση στις τοπικές κοινότητες και οδηγούν  σε διάσπαση μεταξύ του κυβερνώντος συνασπισμού. Ο λόγος για την διάσπαση αυτή είναι  μια διάσταση απόψεων σχετικά με το πώς να ξεπεραστεί η κρίση μετανάστευσης στη χώρα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Τόμας ντε Μεζιέρ, υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής  νομοθετήματος για το καθεστώς του πρόσφυγα, με την  ψήφιση του οποίου  ο μετανάστης θα χάνει  την δυνατότητα  του να φέρνει την οικογένεια του. Αργότερα, όμως, εγκαταλείφθηκε η ιδέα αυτή.
Οι Σοσιαλδημοκράτες, τα μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού απέρριψαν επίσης την πρόταση αυτή. Αλλά ο Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ των μέτρων αυτών. Ο ίδιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει την πρόταση λεπτομερώς.
«Νομίζω ότι είναι μια απαραίτητη απόφαση. Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία για το θέμα αυτό στον συνασπισμό »,- κατέληξε ο ίδιος .
Ο Horst Zeegofer, ηγέτης της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, υποστήριξε επίσης την πρόταση του ντε Μεζιέρ. Πιστεύοντας  ότι η κατάσταση κάθε πρόσφυγα πρέπει να αξιολογείται διαφορετικά .
Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη περάσει με  συναίνεση την εφαρμογή των μέτρων που θα επιταχύνουν την απέλαση των αιτούντων άσυλου οι οποίοι έχουν ελάχιστες πιθανότητες να πάρουν άσυλο.
Η κατάσταση αυτήν την στιγμή με τους πρόσφυγες στην Γερμανία έχει ως εξής . Ο αριθμός του ενός εκατομμυρίου προσφύγων καλύπτει τις ανάγκες του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας , και πολύ απλά δεν πρόκειται να δεχθούν άλλους αδιαφορώντας για τις άλλες  χώρες. Η  ΕΕ σαν θεσμός έχει ‘’πεθάνει‘’ εδώ και μερικά χρόνια, απλά το μεταναστευτικό μαζί με την οικονομική κρίση θα ‘‘κλειδώσει την διάλυση του και την οικνομική ένωση με τις ΗΠΑ (TIIP).
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.