Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Απίστευτα πράγματα στη Μάλτα: Η Αφρική αρνείται δωροδοκία της ΕΕ για τους λάθρο!


malta_synodos_prosfygiko_omadiki

Παίζουν… τένις με τους λάθρο: Η Αφρική επιστρέφει το «μπαλάκι» στην Ευρώπη – Ζητά περισσότερα χρήματα!
Η Αφρική αρνείται να πάρει πίσω τους μετανάστες που εισέρχονται στην Ευρώπη παράνομα. Λέει ότι η ΕΕ πρέπει να πληρώσει πολλά περισσότερα από ό,τι έχει μέχρι στιγμής υποσχεθεί. Η Ευρώπη θα αναγκαστεί να αποδεχθεί και να πληρώσει για τους δεκάδες χιλιάδες παράνομους Αφρικανούς μετανάστες που έχουν κατακλύσει την ήπειρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφερε σχεδόν $ 2 δις στα αφρικανικά έθνη για να πάρουν πίσω τους μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο, αλλά αυτές αρνήθηκαν, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας.
Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, οι χώρες της ΕΕ αποκλείονται από την αποστολή των μεταναστών πίσω στις χώρες καταγωγής τους.
Ο πρόεδρος της Σενεγάλης, Μακί Σαλ, ο οποίος ηγείται επίσης της περιφερειακής ομάδας της Δυτικής Αφρικής ECOWAS, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα χρήματα «δεν είναι αρκετά για ολόκληρη την Αφρική».
Τα χρήματα προορίζονταν να «ενισχύσουν τη σταθερότητα … και να συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης», σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, τα χρήματα δεσμεύτηκαν να στηρίξουν οικονομικά προγράμματα, να χρηματοδοτήσουν υπηρεσίες, όπως η υγεία και η εκπαίδευση και να υποστηρίξουν την πρόληψη των συγκρούσεων.
Το προτεινόμενο ποσό προστίθεται στα 20 δις $ που η Ευρώπη ξοδεύει για την αναπτυξιακή βοήθεια στην Αφρική κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.
Οι Αφρικανοί παραπονέθηκαν ότι η ΕΕ «αναγκάζει τις αφρικανικές χώρες να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα», καθώς άνθρωποι από την Ερυθραία, τη Νιγηρία, τη Λιβύη και τη Σομαλία φύγουν σε πρωτοφανείς αριθμούς.
Για τα αφρικανικά έθνη, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι η επιστροφή των παράνομων μεταναστών θα βάλει ένα τέλος στα εμβάσματα, την αποστολή των χρημάτων από τους μετανάστες σε συγγενείς τους στην Αφρική, που υπολογίζεται ότι είναι 11,2 δισ $.
«Και αυτό είναι μόνο ένα κλάσμα της συνολικής εισροής, καθώς τα περισσότερα από τα εμβάσματα δεν καταγράφονται», δήλωσε ο Dilip Ratha, επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Στέλνοντας πίσω τους οικονομικούς μετανάστες θα ασκήσει μεγάλη πίεση στη χώρα προέλευσης, διότι αν αυτοί οι άνθρωποι πάνε πίσω, οι μισθοί μπορούν να μειωθούν κατά 90%».
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.