Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Η ΜΚΟ που στέλνει το «Καράβι για τη Γάζα» μετέφερε όπλα στο Ισλαμικό Κράτος!


Η ΜΚΟ που στέλνει το «Καράβι για τη Γάζα» μετέφερε όπλα στο Ισλαμικό Κράτος!

Ένα μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που αιχμαλωτίστηκε από τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG/YPJ, μίλησε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF για τη συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών του τουρκικού κράτους και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το μέλος του Ισλαμικού Κράτους M.H. από τη Συρία, ο οποίος κρατείται φυλακισμένος στη Ροζάβα, δυτικό Κουρδιστάν – βόρεια Συρία, μίλησε και περιέγραψε στο ANF τις εξαιρετικές σχέσεις των τζιχαντιστών με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αλλά και την περιβόητη τουρκική ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation (IHH), η οποία είναι η ίδια που διοργανώνει τα καράβια για τη Γάζα, στα οποία συμμετέχουν και διάφοροι εγχώριοι έξαλλοι αριστεριστές και την οποία το Ισραήλ έχει κηρύξει τρομοκρατική οργάνωση.
Ο Μ.Η. ομολόγησε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ΜΙΤ, παρέδιδαν οπλισμό στο Ισλαμικό Κράτος στο συνοριακό πέρασμα Ακτσάκαλε – Τελ Αμπιάντ, ενώ τουρκικά ασθενοφόρα από το ίδιο σημείο μετέφεραν τραυματισμένους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σε τουρκικά νοσοκομεία.
Η πόλη Τελ Αμπιάντ απελευθερώθηκε από τις κουρδικές δυνάμεις στα μέσα Ιουνίου μετά από σύντομη πολιορκία. Το Ισλαμικό Κράτος το έβαλε στα πόδια και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε γίνει έξαλλος που η πόλη έπεσε στα χέρια των Κούρδων. Τώρα αποκαλύπτονται και οι λόγοι που ο Ερντογάν δεν ήθελε η Τελ Αμπιάντ να περάσει υπό κουρδική διοίκηση, τους οποίους και υποψιαζόμασταν.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.