Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Τα τουρκικά F-16 παραβίασαν το συριακό εναέριο χώρο για να καταρρίψουν το Su 24.Του είχαν στήσει « ενέδρα »


2

Tα τουρκικά μαχητικά  F-16 προσχεδίασαν να καταρρίψουν το ρωσικό Su-24 ανέφερε εκπρόσωπος των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.Τα τουρκικά F-16 που κατέρριψαν το βομβαρδιστικό Su-24 που συμμετείχε στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση κατά της ISIS στη Συρία καραδοκούσαν στους αιθέρες  και είχαν στήσει κυριολεκτικά ενέδρα για να επιτεθούν στο ρωσικό ανέφερε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ο Viktor Bondarev αρχηγός των α εροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας.

« Τα αποτελέσματα του αντικειμενικού ελέγχου των συριακών ανιχνευτών ραντάρ πιστοποιούν την παρουσία των 2 τουρκικών F-16 στο πλαίσιο μιας αποστολής συναγερμού εν πτήσει μεταξύ 9h 11 και 10h 26  δηλ. κατά τη διάρκεια 1.15΄ σε ύψος  2.400 m κάτι που αποδεικνύει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιάσμενη όσο και ήταν και προκαθορισμένη η αντίδραση των μαχητικών έπειτα από αυτήν την εναέρια παγίδα στους αιθέρες  » δήλωσε ο Bondarev.
Το τουρκικό F-16 αναιχνεύθηκε από το κέντρο ελέγχου που βρικόταν επί του εδάφους.Το F-16 παραβίασε το συριακό εναέριο χώρο και ήταν για 40΄΄ εντός αυτού.Διείσδυσε σε απόσταση 2 χλμ εντός της Συριακής επικράτειας κι ενώ το ρωσικό αεροσκάφος δεν πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου. Sputniknews
Από την εξέταση επίμαχου βίντεο για τις συνθήκες της κατάρριψης του Su 24 που προέρχεται από διοικητήριο της συριακής αεράμυνας « πιστοποιήθηκε ότι τα τουρικά μαχητικά πετούσαν με ταχύτητα 810 km / h με κατεύθυνση τα συριακά σύνορα και με πορεία 190 μοιρών. »
Το τουρκικό μαχητικό έπληξε το Su-24M από απόσταση που είναι εντός του βεληνεκούς των πυραύλων του 5-7 χιλιομέτρων κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τουρκικό F-16 ήταν εντός του συριακού εναέριου χώρου.Στη συνέχεια το μαχητικό έκανε έναν απότομο ελιγμό  κι εξαφανίστηκε από την οθόνη.Αυτό ειπώθηκε από τον υπεύθυνο της τηλεδιάσκεψης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.Ο πύραυλος που εκτοξέυθηκε από το F-16 επιβεβαιώθηκε από το πλήρωμα του δεύτερου ρωσικού Su-24.
 «Μετά την επίθεση το μαχητικό έστριψε αριστερά κατά 130 μοίρες έβλεπε τη φλόγα στα δεξιά του και το λευκό καπνό όπως αναφέρθηκε από τον επικεφαλή των αεροπορικών πτήσεων, »  δήλωσε ο  Bondarev.Οι πιλότοι του ρωσικού αεροσκάφους εκτοξεύθηκαν με αλεξίπτωτο αλλά ο Oleg Peshkov δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες που σκύλευσαν και τη σωρό του. Κατά την επιχείρηση διάσωσης σκοτώθηκε και ο ρώσος στρατιωτικός Alexander Pozynich.Ο συγκυβερνήτης του ρωσικού Su Konstantin Murahtin διασώθηκε από το συριακό στρατό και επέστρεψε ασφαλής στη βάση « Hmeymim. »tvzvezda 27.11.15
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.