Η πλειοψηφία της ελληνικής βουλής αποδέχθηκε ότι η Ελλάδαείναι ανίκανη να φυλάξει τα σύνορά της - Ευρωπαίοι πολίτες υπό πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο.
Μαρία Τσολακίδη
Μπορεί το πυροτέχνημα της κυβέρνησης και των τεσσάρων αντιπολιτευόμενων κομμάτων να ήταν η δήθεν κόντρα τους για την μείωση των συντάξεων που έρχεται (διότι είναι μνημονιακός όρος που ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου από όλους όσους δήθεν αντιδρούν) αλλά αυτό που τελικά ήθελαν να περάσουν ως κοινό μέτωπο κατάφεραν να το περάσουν χωρίς θορύβους και πυροτεχνήματα. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας οι έξι πολιτικοί αρχηγοί τα βρήκαν μία χαρά όσον αφορά για το ποιος θα φυλάει τα ελληνικά σύνορα αλλά και για το ότι πρέπει η E.E να επιλέξει την Τουρκία ως φρουρό της με τα παζάρια προσφύγων που κάνουν οι κυβερνήσεις της Ε.Ε και της Τουρκίας.
Η πλειοψηφία της Βουλής θέλει ξένους φύλακες
Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι πέντε φιλοευρωπαίοι πολιτικοί αρχηγοί παραδέχθηκαν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της κάνοντας όλους τους Ευρωπαίους επικριτές της Ελλάδας να τρίβουν τα χέρια τους για αυτή την παραδοχή της ελληνικής πλευράς. Αφού πρώτα συμφώνησαν ότι τα "σύνορα της Ελλάδας καθορίζονται κυριάρχως από την Ελλάδα και φυλάσσονται κυριάρχως από την Ελλάδα" δύο σειρές πιο κάτω οι έξι πολιτικοί αρχηγοί τονίζουν ότι "τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.... οιαδήποτε συνεργασία κατά την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων νοείται μόνον μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης". Αφού κατέληξαν ότι τα ελληνικά σύνορα πρέπει να φυλάσσονται και από την Ε.Ε αλλά όχι από κοινού με την Τουρκία (γιατί αυτή δεν είναι ακόμη Ευρωπαίος εταίρος), ήρθε και η πρόταση των έξι αρχηγών ελληνικών πολιτικών κομμάτων για να βουλώσει τα στόματα αυτών που υποστηρίζουν ότι υπάρχει εθνική κυριαρχία. Προτείνουν οι έξι αρχηγοί: "Μια τέτοια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης προϋποθέτει την ουσιαστική υποβοήθηση των ελληνικών αρχών από την Frontex, η οποία πρέπει να μετατραπεί σε πραγματική Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή".
Ήδη, λοιπόν, οι αρχηγοί των έξι κομμάτων ομιλούν για την Ελλάδα σαν να ήταν ένα ομόσπονδο κράτος της Ε.Ε, μία Πολιτεία της Ε.Ε, όπως είχε πει ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, και όχι ως ένα κράτος με αυτονομία και εθνική κυριαρχία. Μάλιστα όσον αφορά το θέμα της κοινής φύλαξης του Αιγαίου με την Τουρκία οι έξι αρχηγοί από τη μια είναι αρνητικοί αλλά από την άλλη τονίζουν: "Πρέπει να διευκρινισθεί προς την Τουρκία ότι η ενταξιακή της διαδικασία εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του ευρωπαϊκού θεσμικού και πολιτικού κεκτημένου, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του σεβασμού των υποχρεώσεων της Τουρκίας, οι οποίες απορρέουν από τις οικείες συμφωνίες επανεισδοχής". Μία ημέρα αργότερα στην Σύνοδο Κορυφής η Ε.Ε και η Τουρκία συμφώνησαν στις οικείες συμφωνίες επανεισδοχής που τάχα πρότειναν ως λύση οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων. Όσον αφορά την φύλαξη των ελληνικών (;) συνόρων σύμφωνα με την απόφαση των έξι πολιτικών αρχηγών, αν η Τουρκία σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το προσφυγικό και τα κράτη-μέλη της Ε.Ε συμφωνήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον την ένταξη της Τουρκία στην Ε.Ε, τότε τα έξι ελληνικά κόμματα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα αν στην Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή συμμετέχει και η τουρκική πλευρά για να φυλάει τα εσωτερικά σύνορα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Το πρόβλημα της πλειοψηφίας της ελληνικής βουλής δεν είναι ότι άλλος θα φυλάει τον εθνικό χώρο της Ελλάδας αλλά αυτός που θα τον φυλάει να είναι μέλος της Ε.Ε.
Η Τουρκία είναι ο φρουρός των ευρωπαϊκών συνόρων
Η Τουρκία παρά τα όσα έχει πράξει μέχρι σήμερα στο πόλεμο εναντίον της Συρίας και ως ένα κράτος που συνέβαλλε για την καταστροφή της, στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε στην οποία συμμετείχε κέρδισε χωρίς να δώσει σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας 3 δις ευρώ ως πρώτο βοήθημα για τα στρατόπεδα προσφύγων καθώς και ότι θα είναι η χώρα που θα κινεί κύματα ανθρώπων όπως θέλει η Ε.Ε είτε με το να τους σπρώχνει προς την Ευρώπη όταν η Ε.Ε τους χρειάζεται, είτε να τους μαζεύει πίσω και να τους σπρώχνει προς τις περιοχές καταγωγής τους με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την προσωπική τους ασφάλεια. Η Ε.Ε ήθελε έναν καλό φρουρό στα εξωτερικά της σύνορα και αφού η Ελλάδα ήταν άχρηστη σε αυτόν τον τομέα (όπως παραδέχθηκε η πλειοψηφία της ελληνικής βουλής) βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο στο πρόσωπο του Ερντογάν που τόσο στήριξε το κόμμα του στις τελευταίες εκλογές η πάντα φίλη της Τουρκίας, Γερμανία.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια χώρα θα στοιβαχτούν οι επιπλέον 400,000 πρόσφυγες που συμφώνησε η Ε.Ε να "εισάγει" από την Τουρκία για να της ελαφρύνει το βάρος. Πάντως δεν θα σπρωχτούν ακόμα προς τα βόρεια της Ευρώπης πριν κατασταλάξει ο γερμανικός λαός αν θέλει την Μέρκελ για καγκελάριο που υποσχέθηκε σε 1 εκατομμύριο πρόσφυγες δουλειές στην Γερμανία. Ούτε στην Γαλλία που ο στρατιωτικός νόμος θα είναι σε ισχύ για τουλάχιστον ακόμη 3 μήνες με στόχο μουσουλμανικές εστίες. Ούτε στην Μεγάλη Βρετανία που αποφασίζει εντός των ημερών να συμμετάσχει στον βομβαρδισμό της Συρίας και έχει κάνει ήδη βέτο για επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών που είναι άνεργοι για πάνω από έξι μήνες στην επικράτειά της.
Ο Μεγάλος Αδελφός έρχεται
Στην Σύνοδο Κορυφής αποφασίστηκε ως αντάλλαγμα στην Τουρκία να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο οι συζητήσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε οι οποίες είχαν παγώσει εδώ και δέκα χρόνια. Το θέμα βέβαια δεν είναι αν η Τουρκία θα θέλει να μπει στην Ε.Ε και αν συμφέρει περισσότερο την Ε.Ε να έχει έναν σύμμαχο-φρουρό στα σύνορά της ο οποίος να είναι εκτός της Ομοσπονδίας της. Το θέμα είναι ότι ξεκινά η χορήγηση βίζας σε Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε και αυτό έρχεται ακριβώς την στιγμή που η Ε.Ε αποφασίζει την χρήση του PNR (Passenger name record - Καταγραφή ονόματος επιβατών) για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Αρχικά όλοι νόμιζαν ότι η χρήση του PNR θα είναι υποχρεωτικό μόνο για όσους Ευρωπαίους πολίτες ταξιδεύουν με όλα τα μέσα από χώρες εκτός της Ε.Ε προς την Ε.Ε. Όμως στις 25 Νοεμβρίου κατά την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Γιούνκερ, ανακοίνωσε ότι η χρήση του PNR θα γίνει υποχρεωτική και για όσους Ευρωπαίους μετακινούνται από κράτος σε κράτος της Ε.Ε.
Τα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε με αυτό τον τρόπο όχι απλώς κλείνουν χωρίς να χρειάζεται καμία αλλαγή της Συνθήκης Σέγκεν αλλά οι πολίτες της Ε.Ε είναι πλέον πολίτες κάτω από τον πλήρη έλεγχο του κέντρου των Βρυξελλών για το πού ταξιδεύουν, πού κοιμούνται, πόσο καιρό είναι σε χώρα εκτός της πατρίδας τους, τι μεταφέρουν μαζί τους κ.ο.κ. Αυτό είναι ακόμα σκληρότερο μέτρο ελέγχου από την παροχή βίζας που θα δώσει η Ε.Ε σε Τούρκους πολίτες ως αντάλλαγμα στην Τουρκία για το προσφυγικό. Μάλιστα, ο κ. Γιούνκερ σε εκείνη την ομιλία του τόνισε ότι για το φόβο μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ε.Ε είναι αναγκαίο οι εθνικές μυστικές υπηρεσίες να είναι τόσο συνεργαζόμενες μεταξύ τους σαν να είναι μία. Είναι ένας προάγγελος της ευρωπαϊκής CIA που θα συνδράμει στην φύλαξη της Ε.Ε όπως η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή που θέλει η πλειοψηφία της ελληνικής βουλής και ο Ευρωστρατός που είναι αναγκαιότητα για την ασφάλεια της Ε.Ε τώρα που ο φόβος του Ισλάμ χτύπησε ξαφνικά την πόρτα της.
stontoixo.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.