Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΑ «ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ» ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΜΕ… ΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ! (βίντεο)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το είπε και το τόνισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, «η Τουρκία που είναι ένα υπερήφανο έθνος θα απαντήσει στις ρωσικές κυρώσεις με τις δικές της κυρώσεις!»

Έτσι, η Τουρκία αποφάσισε να αντεπιτεθεί στην ρωσική επιθετικότητα που εκδηλώνεται με κάθε μέσο μετά την προκλητική κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τα τουρκικά F-16 και για τον σκοπό αυτό βρήκε ένα πολύ εντυπωσιακό τρόπο.
Η τουρκική «αντεπίθεση» θα γίνει με μια… τηλεοπτική σειρά που θα αρχίσει να προβάλλεται στην κρατική τουρκική τηλεόραση από τις 14 Δεκεμβρίου. Είναι γνωστό ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη πείρα από τα τουρκικά σήριαλ που έχουν εντείνει τα τελευταία χρόνια την καθημερινή ηλιθιοποίηση του Νεοέλληνα.
Το νέο αυτό σήριαλ θα έχει την χαρακτηριστικά βαρύγδουπη ονομασία : «Bügün Sürgün kafkasya», δηλαδή, «Καύκασος η Μεγάλη Εξορία». Το εντυπωσιακό αυτό σήριαλ έχει σαν υπόθεση τις επί σταλινικής εποχής εκκαθαρίσεις στον Καύκασο, ένεκα των οποίων η τουρκογενής καταγωγής φυλή των Ahıska εξορίστηκε στην Κεντρική Ασία. Κόλαφος δηλαδή, όπως πιστεύουν οι Τούρκοι, για… την ρωσική αντιτουρκική προπαγάνδα! Μάλιστα!
Φυσικά το σήριαλ δεν κάνει καμία αναφορά στις άλλες φυλές του Καυκάσου μεταξύ των οποίων και ο Πόντιοι Έλληνες που υπέστησαν τα πάνδεινα και αναγκάστηκαν να εξοριστούν από το σταλινικό καθεστώς. Για άλλη μια φορά λοιπόν τα τουρκικά σήριαλ, για όσους ακόμα εδώ στο Ελλαδιστάν δεν… το έχουν «χωνέψει», στην υπηρεσία της τουρκικής προπαγάνδας!
Οι Τούρκοι επιδιώκουν με αυτό το σήριαλ να κατηγορήσουν το σοβιετικό καθεστώς και σε προέκταση τον… ίδιο τον Πούτιν, σαν τον υπεύθυνο για τις διώξεις αυτές των τουρκογενών του Καυκάσου και με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά,… απαντούν στις ρωσικές κυρώσεις.
Εμείς θα τους απαντούσαμε με μια γνωστή ελληνική παροιμία : «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!»
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.