Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία: Το Ισλάμ απαγορεύει να κρατιούνται χέρι με χέρι οι ερωτευμένοι





Η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Hürriyet Daily News», αναφέρεται περιπαιχτικά στην απόφαση της Diyanet.

Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (γνωστή ως Diyanet), που είναι το κορυφαίο σώμα της Ισλαμικής θρησκείας στην Τουρκία, έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τα ερωτευμένα ζευγάρια ή αυτά που έχουν αρραβωνιασθεί, δεν πρέπει να κρατούν το χέρι ο ένας του άλλου ή να περνούν το χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από τον γάμο.
«Σε αυτήν την περίοδο, δεν είναι ενοχλητικό τα ζευγάρια να συναντιούνται και να μιλάνε για να αλληλογνωριστούν, υποτίθεται ότι αυτό θα γίνεται κρυφά.
Ωστόσο, θα μπορούσαν να γίνουν ανεπιθύμητα συμβάντα με ή χωρίς τη γνώση των οικογενειών τους. 
Το να κρατιούνται από το χέρι δημόσια, ενθαρρύνουν τα κουτσομπολιά και αυτό το Ισλάμ δεν το επιτρέπει», σημειώνει η Diyanet.
Προτρέπει τα ζευγάρια να περνούν την προγαμιαία σχέση τους ‘σύμφωνα με τα ισλαμικά πρότυπα’.
 Ενθαρρύνει ακόμη τα ζευγάρια να μην κάνουν και θρησκευτικό γάμο, όταν έχει αποφασιστεί ένας πολιτικό γάμος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα ‘Χουριέτ’, η Diyanet είναι ένα κρατικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται με υψηλά κεφάλαια,  που σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από τη φορολόγηση των πολιτών.
Σημειώνεται, ότι και στο παρελθόν έχει προβεί σε ανακοινώσεις με αμφιλεγόμενες αποφάσεις σχετικά με τη χρήση του χαρτιού της τουαλέτας και τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν οινόπνευμα, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.