Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πρόκληση Σκοπιανών! «ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


EU

Του Vladislav Perunovic ανταποκριτή του Hellas Force στα Σκόπια
Ο σχηματισμός μιας Philo-FYROMian Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Περίπου 25 ευρωβουλευτές, με επικεφαλής τη Marijana Petir από την Κροατία, σχημάτισαν, παρά τις ισχυρές ελληνικές αντιρρήσεις, την «Ομάδα Φίλων της Μακεδονίας [sic!]», και οργανώθηκαν ως λόμπι της ΠΓΔΜ στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από την ΠΓΔΜ ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ποπόσκι.

Marijana_Petir
Μέσων των υπέρ καθεστωτικών Μέσων Ενημέρωσης στα Σκόπια, προκειμένου να απεικονίσουν Έλληνες ευρωβουλευτές σε αρνητικό φως, κατάσταση που όχι μόνο αντιτίθενται στο όνομα «Μακεδονία» (που υποδηλώνει το όνομα «FYROM», όπως είναι αποδεκτό), αλλά ότι επίσης «στέλνουν σοβαρές απειλές για τα μέλη της ομάδας». Παρά το γεγονός ότι η είσοδος της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις καθώς και – το πιο σημαντικό – την απόρριψη όλων των επεκτατικών αξιώσεων εναντίον της Ελλάδας, τον σφετερισμό της ελληνικής ιστορίας και της εθνικού συμβολισμού.
Παρ ‘όλα αυτά, ο Νίκολα Ποπόσκι ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ της χώρας και της ΕΕ του σχετικά με το πρόβλημα της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη θα είναι άλλο ένα «συν» για την Ευρωπαϊκή ένταξη χώρας. Η παρατήρηση αυτή, η οποία είναι παραπλανητική, έτυχε θετικής υποδοχής από τους ξεγελασμένους πολίτες της ΠΓΔΜ.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.