Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ??, (βίντεο)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όπως είναι γνωστό όλα ξεκίνησαν όταν η ελληνική ακτοφυλακή ενημερώθηκε για αποβίβαση λαθρομεταναστών στην Ψιλή Άμμο της Σάμου.

Όταν το ελληνικό περιπολικό σκάφος έφτασε στην περιοχή το τουρκικό ταχύπλοο των δουλεμπόρων ανέπτυξε ταχύτητα και οι δουλέμποροι προσπάθησαν να διαφύγουν.
Ακολούθησε καταδίωξη από το πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής κοντά στις τουρκικές ακτές και το ελληνικό σκάφος βρήκε στα αβαθή με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.
Αμέσως κινητοποιήθηκε το τουρκικό κέντρο έρευνας και διάσωσης από ελληνικής πλευράς (!!!) για να περισυλλεγούν οι επιβαίνοντες στο σκάφος Έλληνες ακτοφύλακες και να ρυμουλκυθεί το ίδιο το σκάφος.
Η εξέλιξη αυτή, ένα πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής να σώζει ένα ελληνικό, προβλήθηκε με έντονο τρόπο από τους Τούρκους γιατί, όπως διατείνονται, αναδεικνύει ποιος κάνει κουμάντο στις αποστολές έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.
Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν από την εικοστή επέτειο της κρίσης των Ίμια!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.