Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Το ΝΑΤΟ προκαλεί όλο και περισσότερο τη Ρωσία…


nato_soldier_map_ukraine_russia

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ανατολική Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια «επίθεση» από τη Μόσχα.
Το άρθρο έρχεται αφότου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg κάλεσε τους υπουργούς της Συμμαχίας να αυξήσει αυτή την παρουσία της στην Ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα για να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση».

Σύμφωνα με την Telegraph, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα αναπτύξουν στρατεύματα στην ανατολική και νότια Ευρώπη και στα κράτη της Βαλτικής.
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα και θα συζητήσουν το νέο σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η ανάπτυξη στρατευμάτων θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέχρι και 500-1.000 στρατιώτες σε κάθε μία από τις: Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία, ανέφερε η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία, οι άξονες του σχεδίου αναμένεται να συμφωνηθούν μέσα σε μια εβδομάδα.
Από το 2014, το ΝΑΤΟ χτίζει τη στρατιωτική παρουσία του στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που συνορεύουν με τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας την υποτιθέμενη παρέμβαση της Μόσχας στην Ουκρανία ως πρόσχημα.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για τη στρατιωτική συγκέντρωση του ΝΑΤΟ κατά μήκος των δυτικών συνόρων της, προειδοποιώντας ότι η επέκταση της συμμαχίας υπονομεύει την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.