Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Το ΝΑΤΟ αδειάζει Τουρκία – Γερμανία: Δεν είναι δουλειά μας να φυλάμε σύνορα!



Στην στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ δεν αρέσουν οι εκπλήξεις και για αυτό το λόγο αντέδρασαν...
στην πρόταση της Γερμανίας και της Τουρκίας για να αναλάβουν ρόλο στην προσφυγική κρίση με περιπολίες στο Αιγαίο για τον εντοπισμό και την «αναχαίτιση» των δουλεμπόρων στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το περιοδικό Politico, το ΝΑΤΟ αντέδρασε στην πρόταση της Γερμανίας και της Τουρκίας να συζητηθεί στη σύνοδο των χωρών της συμμαχίας, που έχει βασικά θέματα τις «εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη, την απειλή της Ρωσίας, την Γεωργία και τις αμυντικές δαπάνες».
Το θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία τη Δευτέρα.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης είπε ότι η Τουρκία και η Γερμανία, αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος, θα προτείνουν από κοινού την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον περιορισμό των προσφυγικών ροών.
«Αναρωτιέμαι ποιο είναι το περίγραμμα αυτής της πρότασης και γιατί το ΝΑΤΟ;» διερωτήθηκε ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι «αυτή δεν είναι δουλειά του ΝΑΤΟ».
Άλλη πηγή του ΝΑΤΟ, είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει νομική εντολή ούτε το πλαίσιο για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης.
Η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ, λέει το Politico, ήταν ευγενική και προσεκτική.
Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών... στον αέρα οι γερμανοτουρκικοί σχεδιασμοί.
tribune.gr

2 σχόλια:

  1. Τελικά, θα εμπλακεί το ΝΑΤΟ σε περιπολίες για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι θα εμπλακεί στην αμφισβήτηση και διχοτόμηση του Αιγαίου..

      Διαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.