Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ πολέμου να κλείσουν οι Ρωσικές στρόφιγγες όταν το δολάριο βυθιστεί…


ρωσικο πετρελαιο

ΣΉΜΕΡΑ την επιστήμη της Γεωπολιτικής και των Οικονομικών τις συνδέει το κεφάλαιο των ΚΥΡΩΣΕΩΝ.
Μετά τις κυρώσεις των Δυτικών στην Ρωσία και τις κυρώσεις της Ρωσίας στην Τουρκία αίφνης έρχονται και κυρώσεις της Ρωσίας προς την Δύση που θα ανατρέψουν το ενεργειακό profil της.

Καμία πρόταση δεν κατατίθεται σε κοινοβούλιο αν δεν έχει συγκεκριμένη στόχευση και στην προκειμένη περίπτωση ο στόχος είναι η ενεργειακή ανεπάρκεια της Ευρώπης.
Ρωσίδα βουλευτής προτείνει την απαγόρευση της πώλησης πετρελαίου στο εξωτερικό. 02.05.2016 | Πηγή: Pravda.Ru
¨Η Ρωσίδα βουλευτής πρότεινε οι πωλήσεις πετρελαίου στο εξωτερικό θα πρέπει να απαγορευτούν για να μειωθεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο η ίδια ρωσική οικονομία.
Η Oleg Pakholkov, ζήτησε από τον επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, Alexei Ουλιουκάιεφ, να εξετάσει τη δυνατότητα να σταματήσει εντελώς τις πωλήσεις πετρελαίου στο εξωτερικό εντός της προθεσμίας των πέντε ετών.
«Σήμερα πρέπει να έχουμε το θάρρος να ανακοινώσουμε την κατάργηση της προτεραιότητας των πωλήσεων πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την οικονομία μας προς τις ανάγκες της χώρας μας.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα αποδείξει την ικανότητά της να μεγαλώσει από τις στάχτες.
Οι κρατικές ανάγκες και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να στοχεύουν άμεσα στην εγχώρια οικονομία, και έχουμε πολλές πρώτες ύλες για αυτό », έγραψε σε επιστολή της η βουλευτής προς τον υπουργό αναφέρει το RIA Novosti
Ο βουλευτής σημείωσε ότι θα ήταν αδύνατο να σταματήσει τις πωλήσεις του ρωσικού πετρελαίου στο εξωτερικό αμέσως.
«Η Ρωσία έχει υποχρεώσεις προς τους εταίρους που πρέπει να εκτελεστούν. Προτείνω να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία σταδιακά σε διάστημα πέντε ετών, βήμα προς βήμα, μειώνοντας τις προμήθειες του ρωσικού πετρελαίου στο εξωτερικό κατά 20 τοις εκατό το χρόνο», είπε η βουλευτής. ¨ pravdareport.com/news/
Όλα αυτά ακούγονται τρελά αλλά έχουν σχέση με τον πόλεμο των νομισμάτων που ξεκίνησε πριν τον επικείμενο μεγάλο πόλεμο.
¨Οι ειδικοί έχουν κάνει για τα πετροδολάρια μια μοιραία διάγνωση.
Η πτώση των τιμών του αργού έχουν επιταχύνει την κατάλυση των πετροδολαρίων ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα .
Οι αναδυόμενες οικονομίες εγκαταλείπουν το δολάριο ως μέσο πληρωμής για το πετρέλαιο, και μετατοπίζονται προς τα εθνικά τους νομίσματα. «Αναγκαστική προσθαλάσσωση του δολαρίου, το Ιράν και η Ινδία συμφώνησαν να διευθετήσουν όλες τις εκκρεμείς οφειλές του αργού πετρελαίου σε ρουπίες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το μέλλον του εμπορίου στα εθνικά τους νομίσματα¨
Μισό χρόνο νωρίτερα, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Ρωσίας Gazprom Neft ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει την διευθέτηση αποστολών αργού στην Κίνα σε γιουάν ( γουάν ). Η στρατηγική αποδείχθηκε αποτελεσματική και η Ρωσία έχει γίνει κορυφαία εξαγωγέας πετρελαίου του Πεκίνου, ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία.
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, οι ειδικοί συστήνουν την Σαουδική Αραβία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ρωσίας και να μεταβεί από δολάρια σε yuans:
«Αν η Σαουδική Αραβία θέλει να ανακτήσει την δυναμικότητα της ως εξαγωγέας θα πρέπει να αποδεχθεί το γιουάν για τις πληρωμές του πετρελαίου και όχι μόνο με δολάρια,» δήλωσε στο Bloomberg ο Gordon Kwan, από το Χονγκ Κονγκ επικεφαλής της Nomura Holdings τον Ιούνιο του 2015.
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου συνέβαλε στην πρώτη καθαρή εκροή πετροδολαρίων από τις χρηματοπιστωτικές αγορές με την προοπτική μιας περαιτέρω διαρροής. Εν τω μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες παρατηρούν την άνοδο του γιουάν.
Προφανώς, είναι καιρός να πούμε αντίο στα πετροδολάρια που βασίζεται παγκόσμια τάξη. ¨ 02/04/2016
sputniknews.com/business/2016
Σε αυτό που είναι ΠΡΟ των ΠΥΛΩΝ και σκιάζει την ανθρωπότητα ΟΛΟΙ θα τα χρησιμοποιήσουν ΟΛΑ με τελικό στόχο πριν ανατινάξουν τον κόσμο να δυναμιτίσουν την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.