Σελίδες

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Νέα τουρκική προβοκάτσια: Η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες του DHKP-C

Image

 Προβοκάτσια στήνει και πάλι η Τουρκία, για την Ελλάδα, επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα περί δήθεν εκπαίδευσης τρομοκρατών σε ελληνικό έδαφος, με αφορμή την σύλληψη του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο Ισμαήλ Ακόλ, μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C).

Ο Ισμαήλ Ακόλ είχε συλληφθεί αρχικά στην Ελλάδα, από εισβολή σε διαμέρισμα που είχε κάνει το 2014 η αντιτρομοκρατική στου Γκύζη, αλλά στη συνέχεια διέφυγε στην Τουρκία με πλαστή ταυτότητα. Ήταν καταζητούμενος στην Τουρκία πάνω από 20 χρόνια για τη δολοφονία του επιχειρηματία Οζντεμίρ Σαμπαντζί.
Ο Ακόλ συνελήφθη την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου με μια γυναίκα στον σταθμό λεωφορείων του Σόκε, στην επαρχία του Αϊδινίου, έχοντας στην κατοχή του έναν εκτοξευτήρα ρουκετών, μια χειροβομβίδα, πιστόλια και πυρομαχικά, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Ακόλ και η συνεργός του ταξίδευαν με πλαστές ταυτότητες και ετοίμαζαν επίθεση στην Άγκυρα.
Λίγες ημέρες πριν τη σύλληψη, στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 1:36 τα ξημερώματα, ένα περίεργο δημοσίευμα έκανε την εμφάνισή του στην Εφημερίδα Hurriyet.


Σύμφωνα με αυτό, η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών ΜΙΤ φέρεται να έχει στείλει μυστική και επείγουσα προειδοποίηση προς όλες τις Διευθύνσεις Ασφαλείας και τις συνοριακές αρχές, ότι δυο μέλη του DHKP-C, τα οποία, παρά το ισχύον ένταλμα σύλληψης δεν εκδόθηκαν από την Ελλάδα στην Τουρκία, εισήλθαν με πλαστές ταυτότητες στην Τουρκία και αξιολογείται ότι σχεδιάζουν τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία.
Επιπλέον στο δημοσίευμα, σημειώνεται ότι δυο τρομοκράτες έλαβαν στο παρελθόν εκπαίδευση σε στρατόπεδα της οργάνωσης (DHKP-C) στη Συρία και την Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα καλά στημένο παιχνίδι προκειμένου να κατηγορηθεί η χώρα μας ότι εκπαιδεύει τρομοκράτες.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.