Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

H ISIS βομβάρδισε δεκάδες σπίτια εκτοπισθέντων χριστιανών στη Μοσούλη


Screen-Shot-2016-02-10-at-22.45.38-620x380

χριστιανοί του Ιράκ σε προσκύνημα του Mar Eillia (Mar Elia)
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους της  ριζοσπαστικής οργάνωσης (ISIS) κατέστρεψαν έναν αριθμό σπιτιών που ανήκαν σε χριστιανικές οικογένειες στην πόλη Μοσούλη στην επαρχία της Nινευή μεταφέρουν τοπικές πηγές την Τετάρτη.

“Μαχητές της ISIS βομβάρδισαν περισσότερα από 20 σπίτια που ανήκαν σε εκτοπισμένες χριστιανικές οικογένειες,” ανέφερε ο Muhammad al-Jabouri, ένας αξιωματούχος της ιρακινής ασφάλειας στην επαρχία της Νινευή.  “Ο βομβαρδισμός των σπιτιών έλαβε χώρα στην περιοχή Bakkir και στη συνοικία Al-Arabi στην Ανατολική Moσούλη ,” δήλωσε. “Εκατοντάδες άλλα σπίτια που ανήκν στη χριστιανική μειονότητα καταστράφηκαν νωρίτερα από τους μαχητές στη Μοσούλη.”
Χιλιάδες χριστιανοί εκτοπίστηκαν από τη Μοσούλη όταν η ISIS κατέκτησε την πόλη τον Ιούνιο του 2014.Η ISIS δήμευσε εκατοντάδες σπίτια εκτοπισθέντων χριστιανικών οικογενειών στη Moσούλη.Κάποιες από αυτές τις οικίες δόθηκαν στους τζιχαντιστές της  ISIS jihadis, ενώ άλλες βομβαρδίστηκαν προληπτικά από τη ριζοσπαστική οργάνωση για ν΄αποτρέψουν μια ενδεχόμενη επ[ιστροφή των χριστιανών πολιτών στις εστίες τους. 11.2.16 ARA News
Οι ενέργειες αυτές αποτελούν εγκλήματα πολέμου που σχετίζονται με εθνοκάρση μειονοτήτων.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.