Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η ΝΤΡΟΠΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


zaman-bina-canli

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η μεγαλύτερης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, η Zaman, που ασκούσε αντιπολίτευση στο καθεστώς Ερντογάν από σήμερα τίθεται υπό δικαστική δίωξη.
Αυτό είναι το καθεστώς του Ερντογάν!

Άραγε κάποιος υποτίθεται φιλελεύθερος στην Ευρώπη, αλλά και εδώ στην Ελλάδα, θα σηκώσει φωνή διαμαρτυρίας για το καθεστώς αυτό που θέλει να λέγεται δημοκρατικό, που σφάζει τις μειονότητες, που κλείνει στα μπουντρούμια δημοσιογράφους και τώρα που κλείνει εν ψυχρώ τις εφημερίδες.
«Από σήμερα το Σύνταγμα ανεστάλη» είπε αναφερόμενη στο γεγονός ότι το τουρκικό Σύνταγμα απαγορεύει την κατάσχεση εκδοτικών οίκων και εξοπλισμού οργανισμών μέσων ενημέρωσης.
Η εφημερίδα τίθεται υπό δικαστική επιμέλεια κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πώς θα επηρεαστούν οι αδελφές εκδόσεις της Zaman, περιλαμβανομένης της Today’s Zaman.
Ο γνωστός δημοσιογράφος Σαχίν Αλπάι, πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος τόσο στην Zaman, όσο και στην Today’s Zaman, μίλησε επίσης για «μαύρη ημέρα» στην Τουρκία με την κατάσχεση ενός εκ των πιο σημαντικών μέσων ενημέρωσης κατ’ εντολή πολιτικού ηγέτη.
«Είναι τρομερά θλιβερό, ιδίως για ανθρώπους της δικής μου γενιάς, το γεγονός ότι η Τουρκία μετατρέπεται σε τριτοκοσμική δικτατορία» δήλωσε.
Ο πρώην σύμμαχος, νυν εχθρός, ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, κατηγορείται από τον Ερντογάν για προδοσία και απόπειρα ανατροπής του.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.