Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Η ΑΛΑΖΟΝEΙΑ ΕΡΝTΟΓΑΝ ΡΑΓΙΖΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ, (3 βίντεο)

turkish_police_raid_gulen-linked_newspaper_amid_protests.jpg_1718483346

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκη
Η ουσιαστική φίμωση με καθαρά δικτατορικά μέτρα της μεγαλύτερης τουρκικής εφημερίδας Zaman και οι έντονες λαϊκές αντιδράσεις, είναι μόνο ένα δείγμα της εσωτερικής εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία καθώς οι φωτιές που άναψε ο υπερφίαλος σουλτάνος Ερντογάν θεριεύουν όλο και περισσότερο, ενώ στον περίγυρο εξελίσσονται πολύ σημαντικά για την παγκόσμια ειρήνη ζητήματα.

Το ποτήρι ξεχείλισε και η εσωτερική πόλωση έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο σκληρός πόλεμος στις νοτιοανατολικές επαρχίες με τους Κούρδους με καθημερινά θύματα.
Η αστυνομική επέμβαση στο κτίριο της εφημερίδας και το σπάσιμο της κεντρικής πύλης.

Τα δακρυγόνα που πέφτουν βροχή στους αντιδρώντες στο φίμωμα της εφημερίδας οι οποίοι μόλις έμαθαν την είδηση έτρεξαν κατά χιλιάδες στα γραφεία της για συμπαράσταση.

Ο κόσμος που είχε πάει στα γραφεία της εφημερίδας για συμπαράσταση εναντίον του Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeilakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.