Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΙΣΧΥΡΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

129980

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την ανάληψη από τους Ρώσους της πρωτοβουλίας όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην πολιορκία του Χαλεπιού, αναφέρουν με έντονη ανησυχία τα τουρκικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ισχυρές ρωσικές δυνάμεις έχουν αναλάβει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στην πολιορκία του Χαλεπιού, μια μάχη που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την οριστική έκβαση του συριακού εμφυλίου.

Όπως αναφέρεται, ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Jeff Davies, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν έντονα από την ολοένα και μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή και αυτό παρά τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος Πούτιν στις 14 Μαρτίου ότι διέταξε την αποχώρηση μεγάλου τμήματος των ρωσικών δυνάμεων από την Συρία.
Όπως είναι γνωστό με την άμεση συμμετοχή των ρωσικών δυνάμεων απελευθερώθηκε πριν από λίγες μέρες η ιστορική πόλη της Παλμύρας από τους Τζιχαντιστές και τώρα οι Ρώσοι έχουν προωθηθεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου γύρω από την σημαντική πόλη του Χαλεπιού.
Οι Τούρκοι παρακολουθούν τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία και για τον λόγο αυτό προωθούν συνεχώς στρατιωτικές δυνάμεις και άρματα μάχης στην μεθόριο με τη Συρία, προφανώς στα πλαίσια ενός ψυχολογικού πολέμου.
Βέβαια με όλες αυτές τις τουρκικές κινήσεις εντυπωσιασμού, προφανώς δεν… ιδρώνει το αυτί της Αρκούδας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.