
Με μια υποκριτική απόφαση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αφού επέλεξε τη σολομώντεια λύση, έδωσε θετική ψήφο προκειμένου να πάρει άδεια για ακόμα 7 έτη το πιθανώς καρκινογόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ζιζανιοκτόνο glyphosate.
Το Glyphosate είναι η πιο διαδεδομένη ουσία στη σύσταση των ζιζανιοκτόνων παγκοσμίως. Νέα στοιχεία της Greenpeace το καθιστούν ύποπτο για τερατογενέσεις, γενετικές μεταλλάξεις και ευρεία καταστροφή της χλωρίδας.
Πρόκειται για σολομώντεια λύση, αφού το ΕΚ απλώς έκοψε στο μισό την πρόταση της Κομισιόν για ανανέωση της άδειας για 15 χρόνια, μετά από τροπολογία που κατέθεσε η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Και πρόκειται για υποκριτική απόφαση αφού σύμφωνα με τον ίδιο το δελτίο Τύπου του ΕΚ:«Εφόσον το ζιζανιοκτόνο glyphosate θεωρείται ακόμη ύποπτο για καρκινογένεση και εμφάνιση διαταραχών του ενδοκρινικού συστήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του στην αγορά μόνο για επαγγελματική χρήση και μόνο για 7 έτη και όχι για 15 όπως έχει προταθεί».
Τι μας λέει με απλά λόγια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Ότι αφού είναι ύποπτο για καρκινογένεση, ας τα βρούμε στη μέση και ας κυκλοφορεί για ακόμα 7 και όχι 15 χρόνια!

ΙΧΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.