Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Βουλγαρία: Οι μουσουλμάνες με μπούρκα θα πληρώνουν πρόστιμο 1500 λέβα



Στη Φιλιππούπολη οι γυναίκες που φορούν μπούρκα θα πληρώνουν μεχρι 1500 λέβα, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα στην τουρκική γλώσσα

Μάιος 3, 2016.
Μετά το δήμο Παζαρτζίκ και Στάρα Ζαγκόρα, τώρα και ο δήμος της Φιλιππούπολης (Πλοβντίν) ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει διάταξη για την απαγόρευση της χρήσης μπούρκας από τις μουσουλμάνες σε δημόσιους χώρους.
Όσες μουσουλμάνες δεν συμμορφωθούν θα πληρώνουν πρόστιμο για παράβαση του ποινικού κώδικα. Κατά την πρώτη φορά θα γίνεται επισήμανση και πρόστιμο ως 500 λέβα και σε δεύτερη παραβίαση το πρόστιμο ανέρχεται στα 1500 λέβα, όπως είπε ο δήμαρχος της Φιλιππούπολης Ιβάν Τοτέφ.
Η πρόταση υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων που κυρίως προέρχονται από το κόμμα της «Μακεδονικής Εσωτερικής Επαναστατικής Οργάνωσης»- VMRO, το Εθνικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση (NFSB) και τους «Πατριώτες της Βουλγαρίας».
Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα (στην τουρκική γλώσσα) του «kircaali haber», απαγορεύονται όλα τα ρούχα και αξεσουάρ που καλύπτουν το πρόσωπο της γυναίκας καθώς και είδη θρησκευτική ένδυσης, αλλά και απαγόρευση εικόνων σε νηπιαγωγεία και σχολεία και οπουδήποτε αλλού γίνεται συγκέντρωση παιδιών. Απαγορεύεται η διανομή δωρεάν θρησκευτικών φυλλαδίων και βιβλίων στους δρόμους της πόλης της Φιλιππούπολης, καθώς και κάθε άλλο ενημερωτικό υλικό θρησκευτικού περιεχομένου.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.