Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


ege-de-sicak-dakikalar-1462014611

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το απόγευμα οι Τούρκοι έσπασαν την σιωπή τους για το πολύ σοβαρό επεισόδιο στις Οινούσσες και τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων DHA, άρχισαν να μεταδίδουν ειδήσεις για το επεισόδιο το οποίο όπως ήταν επόμενο απέδωσαν στην…ελληνική προκλητικότητα.

Συγκεκριμένο όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, η περιοχή ανατολικά της Χίου και δυτικά του Τσεσμέ έζησε πολύ θερμές στιγμές καθώς ελληνικό αλιευτικό παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Παρά τις τουρκικές προειδοποιήσεις το ελληνικό αλιευτικό δεν αποχώρησε και ήρθε σε στήριξη του ελληνικό πολεμικό πλοίο που ενεπλάκη με τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής.
Ο τρόπος μετάδοσης του γεγονότος δείχνει πως η άλλη πλευρά εξακολουθεί να επιμένει πως η περιοχή αυτή πέριξ των Οινουσσών ανήκει στην Τουρκία και αυτό προδιαθέτει και για άλλες προκλητικές ενέργειες από τουρκικής μεριάς.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.