Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η τουρκοφάγα νομιμότητα στη Θράκη


παρανηπιαγωγείο-με-βανάκι-προξενείου-520x245

Να λοιπόν που το “θαύμα” έγινε: το κράτος ξύπνησε και σφράγισε δύο τουρκικά παρανηπιαγωγεία της Κομοτηνής, από τα λεγόμενα “Παραρτήματα” του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας (ΣΕΜ). Μετά από περίπου απρόσκοπτη λειτουργία άνω των 12 χρόνων, και αφού είχαν προηγηθεί ουκ ολίγες καταγγελίες / μηνύσεις, όλες οι υπηρεσίες (Αστυνομία, Εισαγγελία…) έκαναν τη δουλειά τους και, μετά από τις αναπόφευκτες καθυστερήσεις, δύο εξ αυτών σφραγίστηκαν με υπογραφή του δημάρχου Κομοτηνής Γ. Πετρίδη.

Τι λέει η άλλη πλευρά; Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΜ αναφέρει: Όπως είναι γνωστό με δήλωση που κοινοποιήσαμε στις 5 Μαΐου, είχαμε ενημερώσει για τις αστυνομικές εφόδους στα παραρτήματα μας και για τις επακόλουθες ποινικές δίκες σε βάρος των μελών της διοίκησης μας. Παρά την αλληλογραφία που είχαμε με την σχετική διεύθυνση του δήμου Κομοτηνής, παρά το ότι τους αναφέραμε πως στα εν λόγω παραρτήματα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις του συλλόγου μας, αυτοί δεν έλαβαν υπόψη τους τις δηλώσεις μας αυτές και στις 23/5/2016 μας επιδόθηκε απόφαση υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο κ. Πετρίδη για κλείσιμο των ¨παιδικών σταθμών¨ όπως αναφέρουν στον ισχυρισμό τους.
Με τη ντρίπλα αυτή λοιπόν ελπίζουν οι προξενικοί λούστροι να παραμυθιάσουν τα διοικητικά δικαστήρια όπου θα προσφύγουν, μιλώντας για “παραρτήματα” ενός νομίμου σωματείου – ΜΚΟ. Και τι δουλειά είχε το παράρτημα λ.χ. που βρισκόταν στα 50 μέτρα από τα κεντρικά; Πώς γίνεται να λειτουργεί με ωράριο νηπιαγωγείου – παιδικού σταθμού, με εργαζόμενες που έχουν ανάλογο πτυχίο, με δημόσιες τελετές λήξης των μαθημάτων (!) και …να μην είναι αυτό που όλοι βλέπουν; Αστειότητες. Ευτυχώς κάποια σημάδια σαν κι αυτή την εξέλιξη δείχνουν ότι αποκαθίσταται η κοινή λογική και η νομιμότητα στην περιοχή, πράγμα εξαιρετικά δυσοίωνο για όσους έμαθαν να κινούνται επί δεκαετίες στη σκιά. Αναμένουμε την ίδια εξέλιξη και για τα υπόλοιπα παρανηπιαγωγεία, σε Ροδόπη αλλά και στην Ξάνθη, όπου επίσης εκκρεμεί επώνυμη αναφορά στις Αρχές για το ίδιο θέμα από το 2012.
Κ.Κ.
Υ.Γ. Πλάκα είχε η τοπική “Μπιρλίκ” που έβαλε τη φωτογραφία μας και μας απέδωσε ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης (γράφαμε πρό διμήνου). Μα …αυτό είναι τίτλος τιμής ρε Ιλχάν, νάσαι καλά!
antifonitis.gr

2 σχόλια:

  1. I actually can´t help activities here. Thank you for time properly spent looking over this article. I can´t bear in mind the last moment I´ve bookmarked anything.
    메이저사이트
    온라인경마

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before
    카지노사이트
    토토사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.